Publicitat
Política · 18 d'Octubre de 2018. 12:33h.

Comín qüestiona l'estratègia d'ERC

L'exconseller rebutja eixamplar la base i demana la "mobilització permanent" del 47%

Comín qüestiona l'estratègia d'ERC

L'exconseller de Salut i diputat d'ERC, Toni Comín, ha qüestionat en una entrevista a El món l'estratègia de la formació republicana, que defensa eixamplar la base social de l'independentisme i considera que és més efectiu que el 47% estigui disposat a la "mobilització permanent" i a "aturar el país".

Comín diu que "ERC pensa que si eixamplem la base, el referèndum pactat acabarà caient de manera inevitable", però assenyala "dues alertes". La primera, segons ell, és que "la causa d'eixamplar no és tan automàtica" perquè "les polítiques sectorials eixamplen molt menys del que voldríem" i afegeix que "la base s'eixampla abans amb el canvi demogràfic que amb les polítiques socials".

També adverteix que "si la causa d'eixamplar la base no és tan automàtica com sembla, per desgràcia tampoc ho és la seva conseqüència". En aquest sentit, exposa que "e simple fet de ser el 60% de partidaris de la República no crec que ens doni un referèndum pactat" i afegeix que "és més important fer més que ser més".

"Els que ja som ara -diu- hem d'estar disposats a fer més, aquesta és la clau. Si el 47% està disposat a fer més coses, com la mobilització permanent, aturar el país, etc, avançarem molt més que si som el 60% però seguim fent el mateix que hem fet fins ara". "No fem servir d'argument per no mantenir el pols que encara no som el 60%, si hi ha coses que ja podem fer ara amb el 47%", remarca.

El diputat republicà adverteix que "el combat" amb l'Estat "és llarg, i afirma que "ara s'està lliurant en, com a mínim, quatre fronts": "el front judicial internacional", "l'opinió pública internacional", "l'institucional intern" i "el carrer". "Dels quatre fronts, serà molt important la mobilització popular, la capacitat que tingui el carrer de fer més 3-O, però de molta més intensitat", remarca.

Toni Comín assegura que "la comunitat internacional no farà pressió des de fora si no es genera una pressió insostenible per a l'Estat espanyol des de dins, per mitjà de les mobilitzacions que es decideixin". "Pacífica, democràtica i no violenta, insisteixo, però pressió al capdavall", remarca.

Finalment, firma que "el que ens passa avui a Espanya i a Catalunya és pur franquisme" i critica que "Europa està permetent que el franquisme revifi i campi lliurement a l'Estat espanyol, i per tant, està negant la seva missió fundacional".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#22 Diego, Madrid , 19/10/2018 - 16:16

Todo esto lo dijo después de un plato de Ostras y vino desde la comodidad de Bélgica, no?

#21 Gaston, Barcelona, 19/10/2018 - 01:29

Comin se merece un buen recibimiento.

#20 Rigoberto Falogrande, Barcelona, 18/10/2018 - 18:02

Vuelve Comín, en la cárcel te esperamos ansiosos...

#19 Flanagan, Tabarnia,el mandat del poble, 18/10/2018 - 17:41

Un cobarde que huye azuzando al resto.

#18 El Sifoner, Castelló, 18/10/2018 - 17:05

(..El diputado republicano advierte que "el combate" con el Estado "..) Es que "son gent de pau" y siempre la palabra belicista en la boca. Si uds, mismo lo consideran un combate al estado, luego ¿de que se quejan cuando este les reprime?
Cada cual emplea sus medios.