Publicitat
Política · 7 de Febrer de 2014. 22:16h.

Comparen el sobiranisme amb el genocidi de Ruanda

Un dels copromotors de Ciutadans acusa el Govern de realitzar “polítiques ètniques”

Comparen el sobiranisme amb el genocidi de Ruanda

Una imatge dels participants a l'acte

El copromotor de la plataforma cívica catalana Ciutadans de Catalunya, que donaria origen al partit Ciutadans - Partit de la Ciutadania, Félix Pérez Romera, ha comparat el procés sobiranista català amb el genocidi practicat pels "hutus a Ruanda contra els tutsis".

Aquest antropòleg i membre del grup d’intel·lectuals impulsors de C’s ha qualificat al Govern d’Artur Mas com de “Govern ètnic” que du a terme polítiques “ètniques”. Una definició que també ha traslladat al Parlament de Catalunya, al qual també ha qualificat d'"ètnic".

L’expresident del Partit Popular de Catalunya (PPC), vicepresident del Parlament europeu i ara a les files de Vox, Aleix Vidal Quadras, també ha assistit a l’acte i en el seu torn de paraula ha dit que el president de la Generalitat, Artur Mas, “fa servir el català per oprimir”. Unes paraules que ha pronunciat en la presentació del llibre d'Antonio Robles '1979/2006: Historia de la Resistencia al nacionalismo en Cataluña'.

Vidal Quadras ha fet aquesta afirmació quan ha assegurat que el president Mas i ell s’assemblen en que tots dos parlen català: “Jo parlo català per comunicar i el Mas l’utilitza per oprimir”. Unes paraules que han aixecat forts aplaudiments entre el públic present.

L’exlíder del PP català també ha apuntat que “no hi ha cap justificació per a construir una Catalunya independent separada d’Espanya”, i ha afirmat que “s’ha robat molt en nom de la seva identitat”. En aquesta línia ha senyalat que “si tinguessin el seu propi Estat no quedaria res!”.

Aleix Vidal Quadras ha acusat als “nacionalismes separatistes” d’estar “obsessionats amb la llengua”, afegint que l’utilitzen com “element diferenciador” per “construir la seva nació imaginària”. “Com que Catalunya s’expressa i somia en dues llengües s’ha d’eliminar una”, ha conclós referint-se als nacionalistes.

En l’acte també hi han intervingut el catedràtic de Dret Constitucional, Francesc de Carreras, el director de ‘El Mundo’ a Catalunya, Àlex Salmon, la presidenta de l’Associació per a la Tolerància, Marita Rodríguez, el periodista Iván Tubau i la professora sueca Inger Enkvist. Tots han coincidit en criticar la immersió lingüística i a defensar el bilingüisme. /Una informació d’Enric Arqués

Publicitat
Publicitat

87 Comentaris

Publicitat
#55 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 10/02/2014 - 11:51

i suposo que després de vomitar aquestes aberracions, uns copets a l'espatlla i tots a dinar, oi? I a brindar per l'aniquilació de Catalunya acusant-nos de genocides per ser nosaltres mateixos..
No sé com tenen els nassos de mirar-se al mirall i no vomitar.

#54 Francina, Reus, 09/02/2014 - 11:36

Ningú l'ha denunciat?. S'està permetent la confusió i els atacs a Catalunya de manera imparable. Ja n'hi ha prou, no? ... Els feixistes distorsionen tant com volen la realitat i ningú els atura. No fan més que provocar malestar amb la complicitat dels partits que es titllen de democràtics.

#53 Escudellat, La meva, 09/02/2014 - 11:00

Aquest paio no sapcque és absolutament a l'inrevés, que els seus prohibeixen senyeres a Balears i tanquen TOTS els mitjans catalans a València??
Crec que estan guiats per la ignorància o mala fe.

#52 vramoneda, Sentmenat, 08/02/2014 - 18:16

L'Audiència Nacional jutjarà «Falange y Tradición» per terrorisme.
La Fiscalia demana 7 anys de presó per intentar ?instaurar un nou model fora de les vies legals?
El jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, ha decretat l'obertura de judici oral contra sis integrants d'aquest grup terrorista

#44 josep m, la seu, 08/02/2014 - 15:27

L' Antonio Robles no es honest. Ell sap que la realitat social i linguistica que es va trobar en arribar a Puigcerda ja era diferent de la seva. Recordo perfectament la seva contrarietat i frustracio. I llavors manaven els seus, l'escola era franquista i no existia la Generalitat.