Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2020. 09:25h.

Comparen l'atropellament de la Meridiana amb l'atemptat de les Rambles

Consideren Xavier Rius "autor indirecte dels fets"

L'atropellament a un manifestant independentista durant els talls de trànsit a la Meridiana ha provocat que des d'alguns comptes de twitter, de l'entorn de l'independentisme radical, i també des d'algun mitja de comunicació s'assenyali com a responsable el director d'e-notícies, Xavier Rius. Un d'aquests comptes, fins i tot, equipara l'atropellament a l'atemptat terrorista de les Rambles de l'agost del 2017 i assegura que el periodista és "autor indirecte dels fets".

D'aquesta manera, des del compte Kit Radio Internacional (@kitradio), amb 1.852 seguidors, indiquen que "La víctima d'l'atropellament va ser assenyalada fa dos dies per @xriusenoticies (Xavier Rius) com a fals autor de la seva agressió. El periodista d'@enoticiescat no ha estat detingut PER difamador i com a autor indirecte dels fets. #MeridianaResisteix | @mossos"."L'atropellament d'aquesta nit a #MeridianaResisteix el podem considerar ja un atac terrorista (amb el mateix "modus operandi" que en Rambles) incitat per @xriusenoticies de @enoticiescat després perseguir un manifestant i difamar contra ell dient que era el seu agressor", asseguren.

Aquest compte de twitter s'autodefineix com a "mitjà de comunicació independent. 10 anys sent un referent informatiu del que no s'atreveixen a comptar la resta de mitjans. Sempre sota un lema: La veritat".

 

També al compte Llibertat.cat (Llibertatcat), amb més de 41.000 seguidors, es parla d'"intent d'homicidi amb un atropellament a la Meridiana #MeridianaResisteix. Dediquen el nom del porc a l'amo d'e-brutícies Xavier (Tejedor) Rius, que ha atiat la confrontació durant les darreres setmanes"."Molts testimonis indiquen que el 'periodista' al servei de la ultradreta Xavier (Tejedor) Rius, amo d'e-notícies (coneguda popularment com e-brutícies), és el responsable d'atiar la confrontació i violència contra la protesta diària a #MeridianaResisteix", afegeixen.

Finalment, des del digital Totbarcelona.cat, que depèn d'El Món -dirigit per Salvador Cot-, s'explica que "testimonis dels fets han indicat també que el ferit no estava en estat greu. I han assegurat que es tracta  d'un jove que va ser 'assenyalat pel periodista Xavier Rius', que dissabte de la setmana passada es va presentar a la protesta, va escridassar la gent que hi participava i els Mossos que permetien el tall –està comunicat al departament d'Interior i, per tant, és totalment legal– i va discutir especialment amb alguns joves".

El director d’e-notícies va anar dissabte passat a cobrir un acte de Ciutadans -amb Lorena Roldán- a la Meridiana. Rius va reconèixer per la veu a un dels que l’havia agredit en la seva visita del passat dia 16.

El jove -que va negar ser independentista- se li va adreçar pels voltants de l’estació de Sant Andreu Arenal/Fabra i Puig. El director d’e-notícies va renovar l’oferiment de debatre amb ells sobre el procés, però el jove va contestar que “no et convidarem” mai i que ets “un feixista”.

El periodista va aleshores decidir gravar-lo en vídeo, però a les imatges no s’identifica. Els independentistes de la Meridiana -i algun mitjà de comunicació- acusen ara Xavier Rius d’haver assenyalat la persona atropellada. El conductor en qüestió s’hauria saltat els controls de la Guardia Urbana, l’hauria localitzat entre la gentada i hauria anat expressament a per ell.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#35 Soloesmiopinion, Tabarnia, 25/02/2020 - 22:54

Después del brutal atentado homicida, el valiente gudari indepe fue enterrado.. bueno ingresado en la UCI... bueno, ingresado en urgencias... bueno, atendido en el CAP en el que le pusieron una tirita, PERO DE LAS GRANDES, EHHH???
No tienen vergüenza de comparar esto con la masacre de Ramblas.

#34 Streaker, Barcelona, 25/02/2020 - 22:23

Esta gente cada vez rizan más el rizo del desequilibrio mental. A ver lo próximo con lo que nos sorprenden.

#33 EL HONORABLE EVASOR, Barcelona, 25/02/2020 - 18:22

A ver si los sufridos conductores, hartos de estar horas parados por culpa de estos catetos separatistas le van a coger gusto a saltarse el bloqueoy empiezan a apretar el acelerador....

#32 Joan, Barcelona, 25/02/2020 - 18:04

Nunca tienen la culpa de nada los "indepes". Insultan, agreden, incendian calles, cortan carreteras, con el consentimiento de los políticos municipales y autonómicos

Si la consejería de Interior diese las órdenes a la policia de no prevaricar y no dejar Cataluña bajo la ley de la selva, nada de esto sucedería.

#31 Recaredo, Bcn, 25/02/2020 - 17:17

Rius si te hace falta guardaespaldas cuenta con nosotros