Publicitat
Política · 18 de Gener de 2015. 18:21h.

Comunistes contra "el discurs nacionalista"

El PSUC elegeix nova direcció per a la "construcció d'una república federal"

Comunistes contra "el discurs nacionalista"

Un acte del PSUC

El PSUC ha triat una nova direcció encapçalada per Albert Miralles que reivindica "l'esperit transversal de l'antic PSUC i la construcció d'una república federal que reconegui el caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüístic d'Espanya".

El secretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE), José Luis Centella ha subratllat "la necessitat de prioritzar la lluita social per sobre qualsevol canvi polític".

La proposta del PSUC viu, que porta com a lema Per una Catalunya obrera, popular i solidària: per la república federal, compta amb el suport de la direcció federal del Partit Comunista d'Espanya (PCE) que l'ha escenificat amb la participació en aquest congrés dels secretaris generals del PCE d'Euskadi, Andalusia, Galícia i Aragó, entre d'altres.

Cayo Lara, coordinador general d'Izquierda Unida (IU) i Alberto Garzón, el més probable candidat d'IU a les eleccions generals, enviar missatges via skype mostrant el seu suport al full de ruta del PSUC viu.

En el seu primer discurs com a nou secretari general del PSUC viu, Albert Miralles, va subratllar la necessitat de prioritzar la lluita de classes i les aliances de cara a les pròximes eleccions en base als interessos dels treballadors i no de "projectes nacionals".

"Des del PSUC viu hem de trencar el silenci a Catalunya per imposar el que és un projecte federal, de classe i republicà enfront del discurs nacionalista que se'ns vol imposar des de CiU i ERC", ha afirmat.

L'acte de cloenda de la XV congrés del PSUCviu ha comptat amb les intervencions de Natasa Theodorakoupoulou, de Syriza, Maite Mola, vicepresidenta, del Partit de l'Esquerra (PEU) però també amb representants de partits polítics i organitzacions catalanes som Joan Carles Gallego (CCOO ), Joan Josep Nuet (EUiA), Josep Vendrell (ICV), Núria Parlón (PSC) i Manuel Cruz (fédéralistes d'Esquerres).

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#16 anton caselles, barna, 22/01/2015 - 09:05

Sincerament, no entenc com encara continueu amb aquest discurs del federalisme. No sabeu que els espanyols mai acceptaran una nació catalana dins L'Estat espanyol? Siusplau, no feu com ICV que parla de nació, però no la defensa. Prou d' ambigüetats, de fer trampes. Salut.

#15 anton caselles, barna, 22/01/2015 - 09:02

Sincerament, no entenc com encara continueu amb aquest discurs del federalisme. No sabeu que els espanyols mai acceptaran una nació catalana dins L'Estat espanyol? Siusplau, no feu com ICV que parla de nació, però no la defensa. Prou d' ambigüetats, de fer trampes. Salut.

#14 Jorge Torres, Barcelona, 19/01/2015 - 18:54

Doncs jo hi vaig ser i junt amb molts d'altres vam estar organitzant-ho tot per que anès lo millor dels possibles.

Agraïr des d'aqui a tota la gent que ens ha donat un cop de mà per a que fos un rotund èxit tot el procés (que dura des de l'octubre del 2014).

Salut, República i Socialisme !

#13 Joan, Barcelona, 19/01/2015 - 14:28

Aquets freaks unionistes tindran menys vots que Carmen de Mairena, com pot ser notícia un partit marginal que no representa ni el 0,0001% dels catalans? Venga stalinistes, cap a sibèria que al gulag i falta gent!

#12 Xavier, Polonia, 19/01/2015 - 12:23

Als països de l'est ser comunista és vist igual com a l'oest ho és autodeclarar-se d'ultradreta: gairebé com una aberració. Per això a l'Europa de l'est tots els països tenen partits importants d'ultradreta i partis comunistes marginals. I és que 100 milions de morts no s'obliden en una generació.