Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2020. 18:40h.

Comuns i CUP demanen no "criminalitzar l'okupació"

El PP demana "tolerància zero" i Ciutadans que s'inverteix més "en TV3 que en habitatge públic"

Comuns i CUP demanen no "criminalitzar l'okupació"

Catalunya a Comú i la CUP han demanat que no es criminalitzi l'okupació en resposta a una moció presentada pel PSC, que denunciava que "les polítiques d'habitatge no han estat una prioritat d'aquest Govern".

El diputat socialista, Jordi Terrades, ha exposat que "l'any 2019 es van destinar encara no 194 milions d'euros a les polítiques d'habitatge. Comparin: el 2010 s'havien destinat 437 milions".

No obstant això, la diputada de Catalunya a Comú, Susanna Segovia, ha reclamat no "criminalitzar l'okupació". "Ens preocupa que el partit socialista vulgui caure en aquesta criminalització generalista de l'okupació", ha lamentat.

Segovia ha reivindicat a les "famílies vulnerables que han de recórrer a l'okupació d'habitatges buits en la seva majoria". També ha assenyalat que "el tema de construcció dels pisos a l'Incasòl és bastant escandalós: 30 en els dos últims anys que han començat a construir".

La diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha considerat que "ens veiem immersos en una campanya contra l'okupació en els mitjans de comunicació. I és un mantra repetit, de què també s'alimenten determinades empreses de seguretat privada. Ja ho dèiem abans: mentre parlem de l'okupació, no parlem de la realitat més crua, que són els desnonaments".

Per la seva banda, Manuel Reyes, del PP, ha demanat a la Generalitat "tolerància zero contra l'okupació il·legal". "A Espanya s'han produït 7.450 denúncies per okupacions. Gairebé la meitat d'aquestes okupacions s'han produït a Catalunya ".

Tabién ha denunciat que "20 habitatges cada dia són ocupades a Catalunya" i ha reclamat que la policia pugui desallotjar els okupes "en un màxim de 24 hores després de qualsevol denúncia".

Finalment, el diputat de Ciutadans, Dimas Gragera, ha denunciat que el Govern "destina més a TV3 que la inversió en habitatge publica. Podem donar moltes dades, però aquesta jo crec que tothom pot entendre-la”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#17 pepe, andorra, 23/10/2020 - 22:44

claro, siempre es mejor criminalizar a un ser humano pq le cuelgan dos testículos diciendo q todos son violadores y asesinos y demás lindezas q nadie les recuerda todos los días. En el fondo es un negocio , pq la de las ramblas tal parece q reparte beneficios del alquiler ilegal de su piso, q si tienes padrinos, te bautizas aunque seas rojo.

#16 Sergi Sergio, Barcelona, 23/10/2020 - 14:36

Nooo, claro que no, vosotros sois los criminales que la apoyais, fomentais, promocionais, ayudais, subvencionais, ellos okupan y vosotros les apoyais en todo. Habra que empezar a okupar vuestras casas, pisos y chalets y asi veries lo que es bueno.

#15 Flanagan, Tabarnia City, 23/10/2020 - 10:54

Esta debe vivir en una comuna pero podemos ir a okupar la casa de sus papis si eso,ya verás como luego lo ve como una putada que te okupen la casa.

#14 Rasca, castelldefels , 23/10/2020 - 10:54

Podían okupar todas las propiedades del CUP-BATASUNO Benet Salellas...relación de propiedades... dos viviendas, tres locales y seis fincas rústicas tiene este elemento...desde aquí animo a okuparselas

#13 Coque, El Centro de Tabarnia, 23/10/2020 - 10:26

Comunes y CUP piden no "criminalizar la okupación"

Siempre y cuando no ocupen ningún inmueble que sea de su propiedad