Publicitat
Política · 8 de Juny de 2020. 12:18h.

Condemnen un exalcalde d’ERC per prevaricació

Denunciat per CiU, va amagar durant cinc anys les actes de les juntes de govern

Condemnen un exalcalde d’ERC per prevaricació

El jutjat penal número tres de Tarragona ha condemnat a quatre anys, quatre mesos i quinze dies d’inhabilitació per a qualsevol càrrec públic a qui fou alcalde de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) entre els anys 2007 i 2015, Josep Maria Puigibet. La denúncia contra Puigibet, que formava part d’ERC, la va posar el grup municipal de CiU a la Bisbal el 2012.

Els convergents van denunciar que l'aleshores alcalde de la Bisbal negava a l'oposició l’accés a les actes de la Junta de Govern, un comportament que va mantenir durant cinc anys, entre el 2007 i el 2012. La denúncia va ser admesa a tràmit per un jutjat del Vendrell el 2014, que després la va derivar a Tarragona.

Això va provocar un enfrontament entre ERC i CiU al territori, ja que Puigibet va tornar a ser alcaldable pels republicans a les eleccions municipals del 2015. La cap de llista de CiU -i actual alcaldessa-, Agnès Ferré, va criticar que ERC permetés que Puigibet repetís com a candidat, recordant que Oriol Junqueras havia assegurat que no acceptarien com a alcaldables "candidats que poguessin ser objecte de processos judicials".

Tot i que ERC va guanyar aquells comicis a la Bisbal, un pacte entre CiU i el PSC va privar Puigibet de tornar a ser alcalde, i va suposar que aquest retornés l’acta de regidor. Durant el judici, que es va fer el maig de l’any passat, l’exbatlle va justificar la seva decisió de no entregar les actes per la situació de "caos administratiu" que tenia el consistori.

El jutge, però, defineix aquests arguments com "excuses" i considera provat que Puigibet va ocultar les actes a l’oposició "de manera conscient i voluntària". Per això el condemna a quatre anys i quatre mesos d’inhabilitació, que és una mica més de la meitat dels vuit anys que demanava la Fiscalia. La sentència no és ferma i el condemnat pot recórrer ara a l’Audiència Provincial.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 l'avi Florenci, l'home i la deixa, 08/06/2020 - 16:33

Doncs per triar entre aquesta democràcia danesa de sud (o tipus nòrdica, com li agrada als senyors Artur i Santi Vidal) on hi ha prevaricació, llistes negres, supremacisme i por descomptat es roba (3%), i l'espanyola en la qual majorment només es roba, jo em quedo amb la catalana que almenys és nacional. És la nostra i és millor, collons!

#1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/06/2020 - 14:47

Això és un atac contra Catalunyaaaaaaaaa!!!!!