Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2011. 17:07h.

Confessions d'un exvotant socialista

Sergi Fidalgo, periodista: "pensava que no era possible que el PSC trobés un cap de llista més penós que Joan Clos. Em vaig equivocar"

Confessions d'un exvotant socialista

Sergi Fidalgo, davant els estudis de Catalunya Ràdio, amb el seu darrer llibre

El periodista Sergi Fidalgo fa una reflexió sobre l'actual situació del PSC, després de la davallada electoral, i es confessa exvotant decebut del PSC: "He votado a los socialistas durante cerca de veinte años. Hasta que después del 2004 me cansé que me tomaran el pelo".

En un article publicat a e-notícies, titulat "Chacón, Iceta, Zaragoza... al puto carrer", assegura que "al PSC i el PSOE ja li queden pocs vots a perdre, perquè ja només gaudeixen del suport dels incondicionals, els del búnquer, els que dirien que encara poden guanyar la guerra amb els tancs russos entrant a Berlín i disparant obusos a la cancelleria". "La resta hem fugit: votant altres opcions, preferint gaudir d'un diumenge de festa abans que anant a les urnes o incrementant les files de l'abstenció activa", afegeix.

Fidalgo confessa que "he votat als socialistes durant prop de vint anys. Fins que després del 2004 em vaig cansar que em prenguessin el pèl". "Hem arribat a un extrem en què enyoro els anys d'Alfonso Guerra dirigint Ferraz, abans de convertir-se en una mòmia ressuscitada al costat del sarcòfag del també reviscut Felipe González", comenta abans de dir que "si el nivell mitjà d'un govern és el de la Pajín, Pepe Blanco o la Aído, qui els ha posat no és que tingui el 'síndrome de la Moncloa'. És que està disposat a primar la fidelitat dels mediocres a buscar els millors perquè gestionin els assumptes públics".

El periodista dedica les següents paraules a Carme Cahcón: "Carme, no et preocupis, que no m'oblido de tu. Vaig pensar que no era possible que el PSC trobés un cap de llista al Congrés més penós que Joan Clos. Em vaig equivocar. Ni tan sols l'exambaixador a Turquia s'hagués amagat i s'hagués negat al debat del Cuní a 8TV".

"Com a regidora igual eres collonuda, però havies de haver-te quedat aquí. La resta de la teva carrera política ha estat simplement el triomf de la imatge. Ets jove, dona, catalana, simpàtica, quedes bé a la tele i has tingut un embaràs mediàtic. Perfecte per ser tertuliana a 'Sálvame', però molt pobre per dirigir el nostre destí", comenta.

Segons Fidalgo, "us heu carregat l'esquerra catalana i l'espanyola. I mentre no marxeu estarà al pou. A mi ja tant me fa, perquè per poder fiar-me dels socialistes haurien de fer moltes coses bones i que passin molts anys. Però em sap greu pels votants de bona fe que voldrien creure en vosaltres, i que ja ni tenen forces per votar".

Sergi Fidalgo (Barcelona, 1968) és un periodista especialitzat en la informació relacionada amb el RCD Espanyol i en "temes frikis". És director de la revista 23 perico, columnista a e-notícies i en l'edició catalana del diari AS. També col·labora en l'emissora Cope Catalunya i el programa Estació Central de Tele Hospitalet. És autor de diversos llibres, entre ells El sorpasso perico, Barcelona on the rocks, Les braves del Bar Tomás o Antologia Patètica.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#27 Crosta, bcn, 24/11/2011 - 20:17

AI´XÒ HO HAVIA DE DIR ARA, O FA UNA SETMANA? Marededeu senyor!!!! I tenen els sants collons de criticar al Mas l'anunci del dia 22?

#26 Manel, Terrassa, 24/11/2011 - 18:48

Autocrítica o fer llenya de l'arbre caigut?. Quina por em fan els nous conversos!.

#25 trescci, bcn, 24/11/2011 - 16:05

el fidalgo aquest és un que estudiava a la UAB, i estava en una associació d'estudiants anomenada "los goliardos" que es dedicaven a estar tot el dia al bar, i rebien subvencions unicament per fer festes anar de birres i braves?

#25.1 Ramon, Barcelona (Barcelonès), 24/11/2011 - 20:10

El mateix. Ja feia molta peneta llavors. Allò dels goliardos era com la tuna però més dissimulat (de fet, els tuneros originaris eren goliards medievals) perquè anaven disfressats de persona normal, però en les distàncies curtes no es diferenciaven gaire.

#23 Ramon, Barcelona, 24/11/2011 - 12:45

Millor EXVOTANT SOCIALISTA que EX, VOTANT SOCIALISTA. Encara que ara voti quelcom pitjor, com per exemple Ciutadans. El perill és el PSC-PSOE. Contra els altres formats d'Espanya, Catalunya hi té capacitat de reacció.

#22 jordi, bcn, 24/11/2011 - 11:43

sergio i si et vingues un cule i et digues feste soci o faries total per guanyar peles. ets un vengut dius que ets perico i ja ho dupto pesetero