Publicitat
Política · 20 de Maig de 2022. 08:22h.

Connexió vaticana

Puigdemont va demanar ajuda al Vaticà a través d'espies russos

Connexió vaticana

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria intentat contactar amb el Vaticà el 2017 per aconseguir suports per a la independència de Catalunya.

El seu nom ha aparegut en un judici que s'està celebrant al Vaticà i que intenta aclarir certes irregularitats en la gestió dels fons de la Secretaria d'Estat.

En el procés estan imputades deu persones, entre elles l'excardenal italià Angelo Becciu, número dos de la Secretaria d'Estat del Varicano entre el 2011 i el 2018, amb qui Puigdemont pretenia reunir-se.

Aquest dijous va ser dipositada una carta signada per l'exassessora del cardenal Cecilia Marogna, també imputada, amb data 17 de maig en què se cita Puigdemont.

La carta assenyala que l'empresari romà amb espies russos Piergiorgio Bassi, soci d'una empresa d'intel·ligència i seguretat amb seu a Suïssa, va transmetre a Marogna la intenció de Puigdemont de mantenir una reunió amb Becciu durant el període de la crisi espanyola pel referèndum independentista català".

Marogna explica que Bassi s'hi va presentar com a soci del número 1 dels serveis secrets italians, el general Giovanni Caravelli. I el va portar dos “delegats per a les qüestions diplomàtiques particulars” del president rus, Vladimir Putin. “Els dos perfils corresponen a la identitat de Goloschchapov Konstantin Veniaminovich i Lukjanov Vladimir Nikolayevich”.

"En vaig parlar amb el cardenal, que em va dir que estava disponible per escoltar el que passava a Espanya i si hi hauria marges per a la intervenció diplomàtica del Vaticà", indica Marogna.

La imputada recorda a la carta que Bassi li va dir "que Puigdemont no podia viatjar en aquell moment" i que la solució era concertar "una videotrucada via Skype" entre Becciu i el líder independentista català, fins i tot amb la presència de l'exassessora si el cardenal així ho demanava.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#21 Patente de Lazy, Sin City Lazy, 21/05/2022 - 11:02

La conexión ucraniana del VIVALES no tiene desperdicio.
Los porteros de disco ucranianos en Catadisney aprendices del comando Azov, otra baza del independentismo lazy.

#20 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/05/2022 - 19:32

¿Ayuda al Vaticano? Eso es uninsulto imperdonable a las legiones de nous catalans que nuestros políticos han tenido a bien traer para pagar nuestras pensiones. Hubiese sido más lógico pedir ayuda al Daesh.

#19 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 20/05/2022 - 19:08

Parece que los separatistas no reciben ayuda del Vaticano, pero dada la cantidad de esteladas que se ven en iglesias católicas, es evidente que hay muchos que rezan para obtener ayuda divina.
¡Yo creo que se equivocan, porque para mí el separatismo es pecado, igual que robar!

#18 Fernando, Mataró, 20/05/2022 - 17:20

Una vela a Putin y una vela al Papa.
Con el típico listillo de poplaa de Gerona, ¿qué podía salir mal?

#17 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 20/05/2022 - 16:06

¿Y para qué quiere llenar Cataluña de sotanas con la de curillas que hay? Se va a mosquear el morillo de Salt, eso no era lo convenido.