Publicitat
Política · 17 de Juliol de 2009. 09:02h.

Consellers 'tocats'

Serna, Huguet i Baltasar surten en les 'travesses' al relleu, entre d'altres

Consellers 'tocats'

Josep Huguet i Mar Serna, en una roda de premsa del Govern

El Govern té diversos consellers 'tocats' que podrien ser substituïts en el cas que el president de la Generalitat, José Montilla, opti per a fer una remodelació en les properes setmanes, segons diverses fonts consultades:

- Mar Serna (Treball): una habitual en les travesses al relleu pel seu escàs perfil polític i perquè ha hagut de fer front, sense èxit, a la pujada de l'atur durant els darrers mesos llevat del mes de gent en el que va baixar 16.000 persones.

- Marina Geli (Salut): una altra de les candidates al relleu en el cas del PSC. Problemes de comunicació amb Presidència. Amb el tema de la grip A ha comès alguna relliscada de comunicació.

- Josep Huguet (Innovació, Universitats i Empresa): una superconselleria que ha hagut de fer front a diverses dimissions i conflictes interns. L'última, en aquest cas cessament, de la Comissionada d'Universitats, Blanca Palmada. Huguet s'hagués sentit més còmode amb només un departament econòmic: només Innovació i Empresa.

- Carme Capdevila (Acció Social). Acció Social havia de ser la punta de llança de les polítiques socials d'Esquerra, però la tasca d'Anna Simó ja va ser molt qüestionada. Capdevila no ha comès relliscades importants, però ha hagut de patir la manca de fons per a la Llei de Dependència.

- Francesc Baltasar (Medi Ambient). Si hi ha remodelació i cada partit ha de accedir a fer canvis en una conselleria -com va passar amb Pasqual Maragall-, Baltasar és el candidat d'ICV a ser sacrificat perquè previsiblement Joan Saura continuaria al càrrec. Una altra cosa és que el conseller d'Interior, un dels que ha patit més desgast, accedís a plegar per a preparar les properes eleccions com ja va fer Joan Puigcercós i li han demanat sectors del seu partit.

Pel que fa a la resta, hi ha de tot:

- Josep-Lluís Carod-Rovira (Vice-presidència) és un dels més qüestionats, fins i tot dintre del seu partit. La vicepresidència ha quedat reduïda a política lingüística, esports, i afers exteriors amb polèmiques freqüents pels viatges a l'exterior i les delegacions de la Generalitat. Però té garantida la seva continuïtat després de signar la pau amb Joan Puigcercós.

- Joan Saura (Interior): un altre dels 'intocables' llevat que, com l'anterior, decidís deixar el Govern a petició pròpia.

- Antoni Castells (Economia i Finances): ha sortit molt reforçat amb l'acord de finançament després de mesos de desgast.

- Jordi Ausàs (Governació): va arribar fa més d'un any en substitució de Puigcercós. Una agenda atapeïda arreu del territori. Ha tingut alguns èxits com la Llei de Consultes Populars, però el rovell de l'ou és la Llei Electoral i la Territorial.

- Joaquim Nadal (Política Territorial): Incombustible. Ha sobreviscut al Carmel. A l'espera de les grans infraestructures que depenen de Madrid -com el Quart Cinturó o l'AVE- ha impulsat una política de millora de carreteres i accessos. Hi ha rumors que voldria deixar el càrrec ara per sortir per la 'porta gran'.

- Montserrat Tura (Justícia): Una clàssica, com Nadal. Ha continuat la política de construcció de noves presons del seu predecessor, Josep Maria Vallès, però massa pes polític per a una conselleria més aviat tècnica.

- Ernest Maragall (Educació). Una de les sorpreses del segon tripartit. Se n'ha sortit amb la Llei d'Educació.

- Joan Manuel Tresseras (Cultura). "És tan bona persona que fins i tot ens dol criticar-lo", comentava recentment una diputada de CiU a e-notícies. Però li han sortit algunes pedres a la sabata amb els correfocs, pendents de Brussel·les, i les obres d'art de Lleida.

- Joaquim Llena (Agricultura). Una de les conselleries que ha tingut més consellers amb el tripartit (Antoni Siurana, Jordi William). La polèmica del Segarra-Garrigues el pot perjudicar.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Cisquet, Barcelona, 17/07/2009 - 17:19

Si..si.. sobretot que no se'n descuidin
de treure al Superconseller. Si us plau
recordeu-ho. Que no passi per alt.

#10 rovelló, Cat.Central, 17/07/2009 - 16:06

Encara soc militant d'ERC i voto per fer fora l'Huguet i amb ell l'Enric Aloy.
Vinga Monti animat i treu pit.

#9 joan, barcelona, 17/07/2009 - 12:52

quina ilu en fa que fotin fora l´huguet. la incomtencia sols superada per en baltasar.

#8 joan, manresa, 17/07/2009 - 12:40

Enjeguem el teler..La apostas del Casal,donen una altre nom,en Saura.De fet aquest quartet,estan tocats de far temps..Tocats i enfonsats,altre cosa será lo que vulguin las direccions del resta del tripartit...Al pobre Sr.Maragall,no van dexar fer rés

#7 Josep, Manresa, 17/07/2009 - 11:09

Ja seria hora que fotessin fora el meu veí manresà. És la prepotència i la rancúnia personificada. (per aquest motiu tantes dimissions i conflictes interns). El que no entenc és com Esquerra el te tan ben considerat. El Bages no s'enfada si no hi és.