Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2011. 16:19h.

Contra la 'basquitis'

El director de la CatDem, Agustí Colomines, alerta contra la "fascinació" per la "gallardia basca"

Contra la 'basquitis'

Colomines, durant la presentació del llibre d'Alfred Bosch

El director de la Fundació Catalanista i Demòcrata (CatDem) vinculada a CDC, Agustí Colomines, alerta de "la fascinació per la dinàmica basca" a Catalunya. En un article d'opinió publicat al diari El Punt Avui, Colomines explica que "hi ha una mena d'enveja per la suposada gallardia basca, que inclou la celebració dels molts i desencertats comentaris de Xabier Arzallus, l'antic president del PNB, com a reflex d'una mena de resistència invicta a la pressió centralista de l'Estat".

"No he compartit mai aquesta fascinació. Ni quan he defensat la necessitat del diàleg polític per sortir de la violència o bé quan vaig creure que el pacte de Lizarra era una via perquè ETA abandonés les armes. Els asseguro que el virus basc, l'anomenada basquitis, no m'ha contaminat mai", afegeix.

Colomines comença afirmant que "el conflicte basc fa anys que condiciona la política espanyola i, també, la catalana. Per raons diferents, però. La confrontació del terrorisme amb Espanya ha estat total, però Catalunya també ha patit els efectes dels brutals i massius atemptats etarres".

"Per exemple, el dels magatzems Hipercor del juny del 1987 i el de la caserna de la Guàrdia Civil de Vic del mes de maig del 1991 o l'atemptat de Roses del 2001, a conseqüència del qual va morir el mosso d'esquadra Santos Santamaría", comenta.

"Si ho valorem des dels conjunt dels Països Catalans, l'impacte del terrorisme etarra ha estat indecent. I tanmateix, la fascinació per la dinàmica basca va trobar aquí, a Catalunya, un suport incontestable", afirma.

I conclou dient que "estem avisats, doncs. A partir d'ara, més val que ens vacunem contra el virus basc perquè els reptes que hem d'abordar des de Catalunya, començant pel pacte fiscal, no poden quedar supeditats a l'agenda basca. Ho tornaríem a perdre, com ha passat fins aquest moment".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Marc3, Barcelona, 27/10/2011 - 23:49

Quanta raó! Jo en canvi, estic fascinat per la misèria moral i intel·lectual d'aquest prohom que ningú sap perquè coi se'l manté.

#5 Pimpollo, Vic, 27/10/2011 - 22:51

Fascinación? Dónde? Casi todo lo que huele a vasco me produce arcadas

#4 emilio, a, 27/10/2011 - 19:33

el sueño humedo de todo catalanista es que un tiarron del norte, un euskaldun lo ponga mirando a Cuenca. Y si mientras tanto un castellano mira, pues mejor que mejor.

#4.1 Quim, Pineda de Mar, 27/10/2011 - 21:27

Poder a tu et va agradar quan miraves mentre el teu pare parava el cul tot mirant cap a Cuenca però no tothom ha de ser tant desgraciat com el teu pare ni tant poca-solta com tu.

#3 Cartanya, bcn, 27/10/2011 - 19:07

Tenim idealitzats als bascos. Mireu en totes les legislatures, el que ens han fet, governi qui governi a Madrid; si CiU,negava el vot per aconseguir allò que volia, el PNV contràriament als nostres interessos, li donava el seu vot. EP i tenen tot el dret, però hauríem de des- idealitzar-lo.

#2 víctor, bcn, 27/10/2011 - 18:23

Colomines és immune al virus basc, s'estima més infectar-se de covardia convergent. El més divertit del seu article és quan diu: "No vaig creure mai en aquella reforma [l'estatut] i per això vaig defensar votar sí a l'Estatut". A veure quin dia s'infecta amb el virus de la coherència.