Publicitat
Política · 23 d'Agost de 2012. 10:59h.

Contradiccions al PSC amb les escoles d'elit

Navarro demana la retirada de les ajudes d'una llei pactada per Ernest Maragall amb CiU

Contradiccions al PSC amb les escoles d'elit

Navarro, amb Montilla, en una foto d'arxiu

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha demanat la retirada del concert a les escoles que separen els nens per sexes i que aquestes es destinin a escoles bressol però, de fet, va ser José Montilla -i el llavors conseller d'Educació, Ernest Maragall- que va decidir pactar la Llei d'Educació, una de les més importants de la legislatura, amb CiU i deixar de banda Iniciativa.

ICV-EUiA, en efecte, es va abstenir perquè la llei mantenia les subvencions a escoles concertades de l'Opus que segregaven nens per sexe com ja havia fet la federació nacionalista el 2003.

Maragall va deixar de banda els seus socis de govern i va preferir entendre's amb l'actual consellera, Irene Rigau, però també amb el sector més dretà d'Unió, partidari de mantenir aquest tipus de concert de totes totes.

El líder dels socialistes catalans ha manifestat que l’escola que segrega per raons de sexe “no respon al nostre model” i s’ha mostrat favorable a que “si és possible” es retirin els concerts a aquest tipus de centres educatius. “En tot cas, des del PSC estem per la no renovació dels concerts i dedicar els recursos a altres temes molt més prioritaris, com l’escola pública i de qualitat”, ha dit.

En aquest sentit, ha instat el Govern a "decidir si la seva prioritat és l’elit social del país o les escoles bressol”. “Que ens digui a què vol dedicar els recursos –ha dit- perquè aquest serà un curs en el qual moltes famílies veuran com les seves quotes augmenten i hi haurà molta més pressió a les finances municipals”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 Kropotkin, Vic, 24/08/2012 - 11:48

Mientras los catalanistas van a lo suyo, esta el la Cataluña real:
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/08/23/catalunya/1345750580_628674.html

#8 mestre, Granollers, 23/08/2012 - 21:19

Qui digui que la LEC permet finançar les escoles que segreguen per sexe és que no s'ha llegit la LEC i parla d'oïdes. El redactat de la LEC, en aquest tema, és molt més restrictiu que la LOE que ara ha permès dir al TS el que ha dit, malgrat el que digui ICV.

#7 Joan de la son, barcelona, 23/08/2012 - 17:23

Entre tant esvalotament estival, caldria recordar q el govern anterior va concedir el concert arran d'una sentència del TSJC que l'obligava a mantenir aquests concerts, no perquè vulgués.

#6 spanish, Madrid, 23/08/2012 - 13:21

Maragalll ? ho veieu els catalanistes sempre mes preocupat per les banderetes en el fons son de dretes,, en fan passar per progrees de salo...... a prendre per s..........

#5 Pep, Sils, 23/08/2012 - 13:07

Igual que amb la N-II a les nostres comarques, en set anys i amb Governs del mateix color res de res i ara, dins la gran travessa del desert a piular que fa baixada que la gent no té memòria. I ara que no es queixin si perden roba a cada bugada