Publicitat
Política · 29 de Maig de 2021. 12:39h.

Contradiccions del ministre de Justícia

Juan Carlos Campo demanava limitar els indults

Contradiccions del ministre de Justícia

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va defensar l'any 2017 limitar els indults i, fins i tot, prohibir-los en casos de malversació. Campo, que ara considera que s'han de veure els indults als dirigents independentistes condemnats pels fets del procés "amb naturalitat", va defensar una proposta de llei del PSOE per prohibir els indults als condemnats per corrupció. Actualment, quatre dels condemnats pels fets del procés corresponen a un delicte per malversació de fons públics: Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa.

L'actual ministre de Justícia va defensar una proposició de llei que el PSOE va presentar en aquest sentit l'1 d'agost de 2016, quan Pedro Sánchez era el secretari general del partit, tal com recorda aquest dissabte El Mundo. Set representants que ara són ministres van donar suport a la mesura i partits com Podemos i ERC van demanar donar als jutges l'última paraula. La proposició, però, no es va aprovar perquè va decaure en concloure la legislatura.

Juan Carlos Campo va manifestar des de la tribuna del Congrés que l'indult "s'ha de reafirmar com a mesura excepcional". "Senyories, ha arribat l'hora de modificar aquesta vella llei", va manifestar, argumentant que "la institució de l'indult sigui utilitzada amb finalitats constitucionalment legítimes, impedint que a l'empara de llacunes jurídiques el Poder Executiu envaeixi competències que corresponguin al Poder Judicial o als seus òrgans de govern o infringeixi els principis de seguretat jurídica i separació de poders" va defensar.

"Tolerància zero amb la corrupció" va exclamar. "Res impedeix que, via legal, s'ampliïn els supòsits on la gràcia no s'aconsegueix, i vull assenyalar que la corrupció i la violència de gènere demanen a crits ser exclosos d'aquesta mesura" va defensar, recalcant que "els motius de concessió han de ser restrictius".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#7 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 30/05/2021 - 10:42

creía todo, por el origen no catalán y humilde de toda mi familia, muy humilde.
He desarrollado un sexto sentido aunque a veces en algunas poblaciones que he trabajado fuera de la mía, me ha fallado, he perdido y me han dado por todos los lados.

#6 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 30/05/2021 - 10:41

gran probabilidad Pedro & Friends & Intereses electoralistas cortoplacistas se lo concederá si no hay impedimento legal alguno, es lo que pienso, por más en contra que esté.
Pero entiendo a los Friends y a los Intereses de cualquier tipo, sean felones o no.
Me paso lo mismo cuando me incoporé en la agrupación local de UP o En Comú Podem.
Me lo

#5 Nombre de César Tengo, El Prat de Llobregat, 30/05/2021 - 10:39

Una cosa es la oposición...y otra vivir en un casoplón.
Unos lo ven contradicción y otros cumplir con su aspiración.
Unos lo ven gobernar y otros con el dinero ganado con el sudor de su frente y otras partes del cuerpo, poder acudir a una peluquería de diseño y reconocimiento internacional. A lo que sea, pero poder acudir.
En fin, Serafin, con

#4 BJMR, Bilbao, 29/05/2021 - 19:30

¿Le habrá cambiado la que comparte el colchón con él?

#3 manu, FRANCE DIJON, 29/05/2021 - 18:57

Roba Un huevo es un delito cuando eres ciudadano, robar un buey es un negocio para un político los buenos político No usar de la provocación o de la transgresión de la ley para imponerse como líder Tenemos la disciplina, la jerarquía y la ley, para qué sirven si no las respetamos? Sánchez es un traidor para conseguir en el poder