Publicitat
Política · 31 de Juliol de 2020. 11:18h.

Contradiccions judicials amb el PDECAT

Un jutge l'eximeix de fer front als deutes de CDC, però un altre creu que només és un "canvi d'aparença"

Contradiccions judicials amb el PDECAT

Els jutges que investiguen casos de corrupció de Convergència discrepen sobre la responsabilitat que té el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) de fer front a les sentències que se'n derivin. 

El jutge del cas Palau ha eximit el partit que presideix David Bonvehí de fer fronts als embargaments de CDC mentre que el que investiga el 3% considera que el PDECAT és només un "canvi d'aparença" de la formació.

L'Audiència Nacional, que investiga el cas del 3%, considera que la creació del PDECAT després de l'extinció de Convergència no es correspon amb la creació d'un nou partit sinó amb "la simple transformació o canvi d'aparença d'una mateixa realitat amb la finalitat de desconnectar-se de les responsabilitats en què pogués haver incorregut la formació política precedent, CDC".

La secció 10a de l'Audiència de Barcelona, en canvi, va acordar que no procedeix, en aquest moment processal, la petició del Ministeri Fiscal on sol·licitava que els embargaments acordats en sentència per a Convergència pel cas Palau es realitzessin al PDECAT en considerar que existeix una identitat substancial entre ambdues formacions polítiques.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat