Publicitat
Política · 10 de Gener de 2015. 09:41h.

Contraoferta d'ERC

Junqueras ofereix un "govern de concentració" a canvi d’eleccions immediates

Contraoferta d'ERC

Oriol Junqueras

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha ofert al president de la Generalitat, Artur Mas, un “govern de concentració” i la convocatòria d’eleccions. A través d’un article a El Periódico, exposa que “les eleccions són imprescindibles” per “obtenir un mandat democràtic definitiu a favor de la independència” i creu que s’han de celebrar “abans de les municipals”.

“L’objectiu -diu- és aconseguir un Parlament amb una majoria absoluta de diputats disposats i compromesos amb un full de ruta comú per la independència i que, per tant, hauran d’implicar-se directament o indirectament en la governabilitat del país, a garantir una sòlida estabilitat d’un govern de concentració que haurà d’afrontar un repte immens: convertir Catalunya en un Estat independent i treballar per un país lliure i just”.

El líder d’ERC proposa formar un "govern de concentració" perquè “és imprescindible generar confiança per compartir un full de ruta i unitat d’acció”. “Creiem que ja ha arribat el moment de fer aquest pas i dibuixar des d’avui mateix aquest govern de concentració. No cal esperar l’endemà de les eleccions per començar a fer-ho sinó que és possible i desitjable fer-ho simultàniament: treballar ja per un govern de concentració d’ampli espectre i simultàniament convocar eleccions”, manifesta. 

Junqueras critica que durant la negociació “no hem prestat prou atenció a allò que és realment central: acordar totes les passes que s’han de fer per la independència, consensuant el full de ruta del Govern que ho farà”. “En el debat públic el qui i el com han passat per davant de l’acord sobre què hem de fer i quan ho hem de fer”, lamenta. 

Oriol Junqueras reitera que “estem disposats a participar en aquest govern de concentració perquè estem convençuts que posant aquest pilar assentem les bases d’una entesa sòlida” i afegeix que “ERC hi vol aportar una sensibilitat social que és determinant per gestionar un període en què a més de tenir la voluntat d’exercir la independència des del primer dia, caldrà donar resposta a les necessitats quotidianes d’una societat que ha patit els estralls d’una crisi dura i llarga”. 

Finalment, assenyala que “ERC dóna per bona la proposta de llistes feta per les entitats sobiranistes” i afegeix que “ja hi ha un acord per celebrar una consulta definitiva sobre la independència aquest mes de març, que obri el període constituent del nou país”.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 Valeri, bna, 10/01/2015 - 19:18

Junqueras es un barrut dels mes grossos. Exhibeix continuament la carta del patriotisme, però només va per ell i els seus propis interessos. Independencia .Pero lliure de barruts.

#12 Mercadeig vergonyós, Girona, 10/01/2015 - 17:42

és evident que aquest parell sols cerquen una sortida per ells mateixos, si tu arribes a guanyar, jo m'apujo al carro i si jo guanyés -cosa que no és segura del tot- et proposo compartir la poltrona, com deien els xarlatans tradicionals "siempre toca"

#11 zenaida, Barcelona, 10/01/2015 - 16:19

Bueno...como estamos en crisis...hacen contra oferta...y yo me pregunto ¿ y esto quien lo paga?
Desde luego...gobernar se gobierna poco...pero divertidos estamos!!! Jejeje
Solo un pequeño detalle..
¿ falta mucho para acabar con los recortes?
Es una pregunta...alguien del Govern la puede contestar?

#9 Carlos Gomez, Bcn, 10/01/2015 - 11:55

Y el manicomio catalan en plena efervescencia.

#8 Carlos Gomez, Bcn, 10/01/2015 - 11:44

Parece que el guion de toda esta delirante auca lo hayan escrito los Alvarez-Quintero. Y ahora ya no pueden dejar de pedalar poque pendrien molt mal y si siguen, pues directos al precipicio.
El problema es que a nosotros nos han subido en su bicicleta a la fuerza.
Millor riure.

#8.1 luis, Barcelona, 10/01/2015 - 19:48

A la fuerza? No los votes para que no sumen mayoria en el Parlamento. A la fuerza, de momento somos españoles porque no lo podemos decidir desde 1978.