Publicitat
Política · 5 de Març de 2009. 15:54h.

"Convergència és independentista"

López Tena qüestiona Duran i Lleida perquè és "radicalment espanyolista"

El president del Cercle d'Estudis Sobiranistes i membre del Consell Nacional de CDC, Alfons López Tena, ha assegurat que Josep Antoni Duran i Lleida és "radicalment espanyolista". En una entrevista concedida a e-notícies, López Tena ha dit que tant la candidatura de Duran com la d'Ignasi Guardans són "radicals" i que "la lliçó és que les candidatures espanyolistes perden".

Preguntat sobre una entrevista a la revista El Siglo, on destaca que les candidatures 'més moderades' com les del senyor Duran i el senyor Guardans "s'han enfonsat electoralment", el president del Cercle d'Estudis Sobiranistes explica que "jo no li diria moderades, són candidatures molt radicals, molt radicalment espanyolistes i el resultat d'aquestes candidatures és que el senyor Duran va baixar de 15 a 10 diputats quan era el cap de llista i a les eleccions següents, del 2008, va mantenir els 10 diputats perdent 60.000 vots. Els pitjors resultats que ha tingut mai CiU. I pel que fa al senyor Guardans va perdre a més de la meitat de l'electorat i va baixar del 29,5, de l'elecció anterior quan no era ell el candidat, al 17,5. Va quedar el tercer a Catalunya".

"La lliçó és que aquestes candidatures tan radicals espanyolistes perden. Ells diuen públicament que defensen els interessos d'Espanya. El senyor Duran, i el senyor Guardans també, sempre han defensat que són espanyols i que defensen els interessos espanyols, per això dic que són candidatures radicals", ha afegit.

D'altra banda, ha confirmat que assistirà a la manifestació del proper 7 de març a Brussel·les per a reclamar l'autodeterminació. Preguntat sobre si el suport de dirigents del partit nacionalista a aquesta iniciativa significa un gir cap al sobiranisme, ha contestat que "l'objectiu de CDC és la independència".

"Convergència ha defensat el dret a decidir i el dret a l'autodeterminació de Catalunya, tant pels seus estatuts com al Parlament, ja ha votat en dos ocasions que Catalunya té dret a l'autodeterminació i a l'últim congrés Convergència va aprovar també, en la ponència del congrés, l'any passat, que l'objectiu de Convergència és la independència de Catalunya, per tant, no és d'estranyar que hi hagi una àmplia representació de CDC en aquesta representació", ha afirmat López Tena.

D'altra banda, preguntat sobre si Ramon Tremosa anirà a la manifestació ha dit que "no ho sé, perquè fa uns dies e-notícies li va preguntar i va dir que no tocava, i no n'he tornat a saber res més. No sé si hi va o no va".

Què és Convergència?

Alfons López Tena
Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 assumpció cantalozella, sta. coloma de farners, 10/03/2009 - 11:48

Quan tots els catalans -vull dir els que ens sentim catalans- farem pinya entorn del present i futur del nostre país, començarem a fer-nos respectar.
Caldria obrir un gran debat al si de la societat catalana amb l'aúnic tema: sobirania sí, sobirania no.

#32 CADA EURO DONAT A LA LIGA NACIONAL DE FUTBOL O A LA LOTERIA NACIONAL DE EPANA ES UN EURO CONTRA CATALUNYA 10 MIL A BRUSELES 06.03.2009, 18:56, sils, 06/03/2009 - 20:06

EN CANVI MAS, BOADELLA I AZNAR SON RADICALMENT CATAKLANISTES

#31 Artur ObaMAS, Sant Feliu, 06/03/2009 - 18:13

Convergència mai ha estat ni es, independentista. Que algun despistat ho cregui, es diferent. Només cal repasar el seu ultim congrès per veure, que les tesis independentistes, foren rebutjades per una amplia majoria. CDC es UNIONISTA a Espanya.

#30 ccc, bcn, 06/03/2009 - 10:05

i amb el gran lider independentista Mas, són incapaços de recuperar el govern de la generalitat. I això fa mal a al butxaca, especialment en moments de crisis, quan és més difícil q un amic et col·loqui, si no és a un centre d'estudis o fundació

#29 berta, Sagunto, 06/03/2009 - 08:47

Joe Alfonsito, de Don Nadie en Sagunto a presidente de circulo de nosequ?Vaya bicoca macho. A ver si hay suerte y te traes un d?el Audi oficial por aqu?que lo tunearemos....