Publicitat
Política · 27 de Maig de 2015. 16:48h.

Convergència es queda sense representació a Tarragona

Dels tres regidors dos són independents i un d'Unió

Convergència es queda sense representació a Tarragona

L'exalcaldable de CiU per Tarragona, Victòria Forns, al centre de la imatge

Convergència (CDC) s’ha quedat sense cap representant a l’Ajuntament de Tarragona perquè cap dels tres regidors que ha obtingut la llista de CiU és del partit que lidera Artur Mas.

La federació nacionalista ha perdut quatre dels set regidors que tenia i tan sols han sortit elegits els tres primers de la llista, entre els quals hi ha el candidat independent Albert Abelló, que encapçalava la llista.

El número dos és el democristià, Josep Maria Prats, que també s’estrenava al capdavant d’Unió, mentre que el tercer regidor de la federació que s’asseurà al consistori tarragoní és la independent Cristina Guzmán.

El primer candidat de Convergència de la llista era el número quatre, Joan Adserà, que s’ha quedat a les portes d’entrar a l’Ajuntament, mentre que el següent candidat convergent era el número vuit, Toni Vera.

Abelló, que va ser president de la Cambra de Tarragona, va ser l'aposta del coordinador general, Josep Rull, i el vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, com a relleu de la fins llavors presidenta del grup municipal, Victòria Forns.

Forns, professora d’Antropologia a la Universitat Rovira i Virgili, va obtenir a les eleccions del 2011 set regidors, només un menys que l'anterior candidat, Joan Aregio.

La proposta de situar Abelló com a cap de llista es va arribar a votar al comitè executiu de Tarragona i va sortir elegit amb només quatre vots: 16 per a l'esmentat Albert Abelló i dotze per a Forns.

El col·lectiu de la JNC de Tarragona, que havia anunciat, neutralitat va canvia a darrera hora el seu vot i va votar també per Abelló.

CiU, ara cinquena força política, ha quedat per darrera del PPC encara que les 'populars' també han patit una davallada important: el seu candidat, Alejandro Fernández, que fins i tot va sonar d'alcalde el 2011 si hi hagués hagut un pacte per desbancar els socialistes, ha passat de set a quatre regidors. 

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Carlos Gomez, Bcn, 28/05/2015 - 00:25

Deuen haver anat a canviarse las protesi.

#5.1 Gomes, Bcn, 28/05/2015 - 18:13

Tu que eres el primo de bejota o q? Raro que no pongas el acento en tu apellido.

#3 Joan, TGN, 27/05/2015 - 20:44

Jo hagués votat per CIU si hagués estat la Forns de cap de llista. El dels "cromos" ho ha esgarrat tot.

#2 moianes, Moià, 27/05/2015 - 19:01

També hi ha infinitat de regidors de partits unionistes que no estan afiliats a cap partit.

#1 Mcr, Catalonia-irreal-world, 27/05/2015 - 17:30

Oleee por mi Tarragona