Publicitat
Política · 10 de Març de 2016. 22:49h.

Convergència gira a l’esquerra

CDC aprova mesures socials per la pressió d’ERC i la CUP

Convergència gira a l’esquerra

Les representants de Pobresa Zero (foto: Job Vermeulen)

Convergència Democràtica ha accentuat la seva ànima més socialdemòcrata en el ple monogràfic sobre pobresa, reactivació econòmica i gestió pública que s’ha celebrat aquest dimecres i dijous al Parlament a petició del PSC i Catalunya Sí que es Pot. En aquest sentit, els diputats de CDC han donat suport a mesures com augmentar les beques menjador, garantir la renda mínima d’inserció, combatre la pobresa energètica, així com revertir les retallades en salut o incrementar la partida pressupostària destinada a habitatge social, entre d’altres.

Aquest gir de CDC cap a polítiques d’esquerra està motivat pel tarannà social que imprimeix ERC dintre de Junts pel Sí, però també és una conseqüència del pla de xoc que JxSí va pactar amb la CUP a canvi de la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Un pla de xoc social que la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha definit com un “instrument més en la línia d’enfortir el nostre estat del benestar” i que assenyala “línies d’actuació contretes” per atendre les “urgències que requereixen una resposta immediata”.

El pla de xoc social, dotat de 270 milions d’euros, ha arribat al Parlament a través de diverses proposicions de resolució que han comptat amb els vots de Junts pel Sí i el suport variable de la resta de formacions. En tot cas, en el debat parlamentaria ha quedat palès que bona part d’aquestes mesures estan condicionades a l’aprovació dels Pressupostos del 2016.

Les iniciatives que s’aplicaran immediatament, però, són l’increment de les beques menjador perquè cobreixin el 100% del cost i arribin a totes les famílies que visquin per sota del llindar de la pobresa. També són una prioritat recuperar la renda mínima d’inserció per donar resposta al 100% dels demandants, així com combatre la pobresa energètica i reduir el nombre de desnonament.

Respecte la pobresa energètica, els partits que donen suport al Govern han aprovat destinar 10 milions d’euros per sufragar les factures d’aquelles famílies sense recursos i signar convenis amb les empreses perquè es facin càrrec almenys del 50% del cost dels rebuts. Pel que fa a les mesures d’habitatge, el Parlament ha instat al Govern a destinar a lloguer social 3.000 pisos buits, actualment en mans dels bancs. En aquest sentit, també s’insta a l’Executiu a expropiar 3.000 habitatges més que siguin propietat dels bancs però que es neguin a cedir-los per lloguer social.

En relació a les mesures per millorar el sistema de salut, CDC també ha modificat el sentit de les polítiques que havia implantat en els darrers anys. Així doncs, si en el passat més recent, CDC va impulsar un seguit de retallades en l’àmbit sanitari, ara ha ha votat a favor de reobrir els CAP tancats -sota el mandat d’Artur Mas- i reduir les llistes d’espera hospitalàries.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#10 Carlos Gomez, Bcn, 11/03/2016 - 15:29

Es grotesc el fototropisme ideologic d´aquesta gent.
A saber a qui vuldran enganyar un cop mes ara.
Per tal de no perdre el control de la caixa publica son capaços de qualsevol cosa.

#9 Carlos Gomez, Bcn, 11/03/2016 - 12:48

"El President Puigdemont preve aumentar de 220 a 240 millones el gasto en medios publicos de la CCMA "

Cronica Global 29-1-2016

#8 Carlos Gomez, Bcn, 11/03/2016 - 11:36

Li deuen calers hasta a la mosca del vinagre, no poden pagar a les farmacies desde fa quatre anys ni la nomina mensual dels funcionaris i amb tot el cinisme en el que viuen instalats permanetment ara es dediquen a jugar amb el patiment dels mes desgraciats sabent que no ho podran pagar.
Son uns mise

#7 Maria Garcia Lopez, Más de lo mismo y sus demagogias, 11/03/2016 - 10:15

Los catalanes somos tan de izquierdas q aquí no cabe nadie más q " ellos"
A los" conservadores" nos echaran y se quedaran con el fruto de su trabajo!
Ahora lo único q faltaba es q CDC también sea de Izda. Q harán con sus viviendas de 200 mts en las zonas vio de pueblos y ciudades las regalaran? Jaja

#7.1 Jordi B., L'H, 11/03/2016 - 10:54

El trabajo de los conservadores se reduce a una Reforma Laboral que ha lacrado los derechos de los trabajadores para los próximos 15 o 20 años mientas ellos seguían robando. Qué me estás contando?

#7.2 Maria Garcia Lopez, Mas de lo mismo es demagogia!, 11/03/2016 - 12:06

Jordi:
T' estoy contando q los empresarios siempre serán empresarios y miraran reducir los costos de materiales y mano de obra! Si aquí no pueden ganar dinero se irán!
Y no habra trabajo. Menos demagogia los ricos NO pagan impuestos...eso lo sabemos todos. Vale más poco q nada! Trabajo ya!

#7.3 Jordi B., L'H, 11/03/2016 - 23:39

Por esa regla de tres volvamos a las jornadas de 12 horas y sin asegurar y los empresarios estarán más contentos.
La Reforma Laboral no es ni tan siquiera constitucional, pero ya sabemos que el poder judicial está muerto

#6 Carlos Gomez, Bcn, 11/03/2016 - 09:12

Arriba, parias de la Tierra
En pie, famelica legion
Atruena la razon en marcha
es el fin de la opresion.
Agrupemonos todos,
en la lucha final.
El genero humano
es la internacional

Ara que estan de refundacio qualsevol dia es canvien es transformen en la Internacional Convergent
ASmb aquest