Publicitat
Política · 7 de Febrer de 2009. 21:55h.

Convergència impulsa un partit germà a la Franja de Ponent

La nova formació reivindica el català i la recepció de TV3

Convergència impulsa un partit germà a la Franja de Ponent

Felip Puig i Paco Tejero

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Convergència Democràtica de la Franja (CDF) han iniciat un camí de col·laboració política per “lluny d’intervencionismes, treballar en espais de col·laboració”, segons ha expressat Felip Puig, qui ha volgut deixar clar als assistents al congrés fundacional de CDF que “nosaltres us ajudarem des del respecte i des d’una rotunda independència”. La voluntat de Convergència al Principat és “ajudar-vos a superar mica en mica els problemes que tingueu” i “crear uns vincles de relació que ens permetin una major eficàcia”. Les dues formacions polítiques s’agermanen per treballar per separat en el seu territori. “Volem ser un Instrument perquè a nivell de política espanyola puguem defensar la llengua catalana en aquest territori”.
 
Felip Puig s’ha mostrat “satisfet” per l’acord signat  entre les dues formacions polítiques: “M’omple d’orgull pensar que el nostre model de fer política és bo, un model que passa per la defensa sana del patriotisme i el progressisme que es practica i no  només es predica”. Segons Puig, CDC i CDF “compartim els objectius fundacionals” i els apropa “l’arrelament al territori, la defensa de la personalitat del nostre poble, el model en polítiques econòmiques, socials, d’infraestructura i d’identitat”. El fet que avui neixi un nou partit a la Franja amb voluntat de treballar amb CDC demostra que “una tercera via és possible”; una tercera via que “és bona per Catalunya, és bona per la Franja i serà bona per la gent que no troba respostes ni el PP ni en el PSOE”.
 
 “Per a nosaltres és molt important que trobeu en la gent de CDC un referent, que us ajudarà des de l’absolut respecte cap a la vostra independència política”. I és que Felip Puig s’ha mostrat convençut que hi ha molt àmbits “que ens permetran treballar junts”. Per això, ha anunciat que portarà als òrgans de direcció de la federació nacionalista la possibilitat “d’anar junts a les eleccions europees”.
 
Per la seva banda, Paco Tejero, Secretari General de CDF ha defensat l’acord perquè d’aquesta manera “podrem portar endavant el nostre projecte”. “Hi ha moments històrics que la gent se sent obligada a actuar” i per això “hem decidit col·laborar amb un partit de centre progressista com nosaltres i seriós com nosaltres”. Tejero ha aprofitat l’acte per reivindicar la identitat de la Franja i per posar de manifest “els problemes que tenim amb la llengua catalana, amb els projectes empresarials, amb la xarxa sanitària, amb els transport  públic, les comunicacions o, fins i tot, la recepció de TV3”.
 
Convergència Democràtica de la Franja  és la refundació d’Alternativa Cívica que fa 2 anys que es va crear a Fraga. CDF s’organitza sobre l’àrea de les comarques del Matarranya, la Llitera, el Baix Cinca i la Ribagorça amb la voluntat d’implantar-se a la resta d’Aragó. Al Congrés fundacional de CDF a més de Felip Puig, hi ha assistit una nodrida representació de l’Executiva de CDC. Han estat presents en aquest acte: Germà Gordó, gerent de CDC, Ramon Ferré, president de la federació de Lleida  i les diputades al Parlament de Catalunya Carme Vidal i Marta Alós.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 franjo, benabarre, 30/01/2010 - 18:10

Ya esta bien de intervencionismo catalan sobre nuestra franja de levantem , cualquier proyecto de aparecer aqui, del nacionalismo catalan ha fracasado . aunque hablemos dialectos del catalan NO SOMOS CATALANES, ENTERAROS DE UNA VEZ.

#24 carlos, peralata de la sal la llitera, 01/06/2009 - 21:22

desde luego ne ña un fart.per que no tos beneu la casa y ton comprau una a lleida y dixau de dona pel cul.pos vaya una cudrilla de impresentables\' no al pompeu fabra.enta deban arago.aixo si. ña que desmembra españa pero cada uno a casa segua

#23 Perseo, Valéncia, 09/02/2009 - 16:09

JAJAJAaJAjaMe parecen muy fascistas las estrategias d los catalanes.Como no han tenido nunca nada ahora quieren hacerse con toda España,como hizo Hitler n Europa.Bueno,como dijo Pujol;por cada catalanista que nace n el RValencia,nacen 1000 anticatalanista

#22 Xavi, ni castellans ni catalans, 09/02/2009 - 13:00

Ya estan els imperialistes nazis donant per lo cul com sempre. Dixeu a la gent viure en pau i en les seues llengues i costums. En els vostres arguments arcaics acabarem parlant llatí, mare meua quina panda, entre espanyolistes i catalanistes anem apanyats

#21 Fran, Llinars, 09/02/2009 - 12:20

Jordi,ho entencs perque s´assembla...un portugues i un gallec tambe s´entenen perque les seves llegunes venen del mateix sustrat,el mateix passa amb el catala i valencia.El Chapurreau te sustrats aragonesos.Tambe comprens l´italia veritat?.