Publicitat
Política · 8 de Desembre de 2018. 10:44h.

Convergència intenta frenar

Mas desautoritza Torra perquè “no és la nostra funció animar els CDR a apretar”

Convergència intenta frenar

Artur Mas i Quim Torra, en una imtge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha retret el president català, Quim Torra, que encoratgés els CDR a “apretar” el Govern. “No és la nostra funció animar els CDR a apretar o no”, ha assegurat en una entrevista aquest dissabte a Catalunya Ràdio.

Preguntat sobre si Torra es va equivocar fent la crida als Comitès de Defensa de la República a sortir el carrer, Mas ha asseverat que “jo no l'hauria feta” perquè “no és funció dels polítics demanar als CDR si han d'apretar o no”. “Sóc partidari d'una democràcia adulta i madura i adreçada a gent adulta i madura, per tant, cadascú és responsable dels seus actes”, ha reblat.

Mas també ha descartat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè la considera “exageradíssima, inoportuna i partidista”. Ha reconegut que les càrregues dels Mossos d'Esquadra poden “fer mal”, però considera que “si s'han de revisar els protocols de a policia, s'han de fer amb criteris policials, no polítics”.

Per altra banda, l'expresident s'ha referit al Consell per a la República com una “la incubadora de la unitat” per a l'independentisme. Mas ha explicat que l'organisme és una “extensió de la Generalitat, sense ser Generalitat de Catalunya perquè és una cosa privada a Bèlgica, per poder fer allò que la Generalitat no pot fer”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#19 Veciana, Barcelona, 09/12/2018 - 06:19

En esta foto parece que Chis Torra esté apretando...

#18 Chris, Lleida, 09/12/2018 - 05:45

Catalans, tenim una merda de polítics governant que no saben què fer, però son massa orgullosos i àvars per dimitir.Ajudem-los a fotre el camp en les properes eleccions.

#17 Luigi., Barcino, 08/12/2018 - 17:06

"La Asamblea General de la ONU ha reclamado este viernes “una solución definitiva” sobre la soberanía del Peñón de Gibraltar". Les preocupa más Gibraltar que Catalunya. Jajaja.

#16 Pilar, Tordera, 08/12/2018 - 16:13

El President Mas té tota la raó.
Crec que el President Torra li va faltar dir que els CDR apretessin al govern, però amb pacifisme, quan veus manifestants encaputxats, si fósin pacífics no s'haurien de tapar.
En quant la ideologia del President Mas, som molts els que no érem independentistes i ara ho som

#15 jordi solsona, bcn, 08/12/2018 - 15:44

Un claro ejemplo de lo enfermo que está el catalanismo hiperventilado lo tenemos en Josep P. de Reus. Un tipo que no escatima en elogios a Torra, que seguramente pertenecerá a un cdr y que ahora es de la cup. Una banda de tal calibre sólo perjudica a los suyos. El grado de patetismo y vergüenza no tiene límites entre fanáticos.