Publicitat
Política · 9 de Juny de 2015. 12:47h.

Convergència ja té una excusa per ajornar el 27-S

Conesa demana "explicacions" a ERC per pactar amb altres forces després de les municipals

Convergència ja té una excusa per ajornar el 27-S

Conesa, en una imatge d'arxiu

La portaveu de Convergència adverteix Esquerra Republicana de Catalunya que ha de complir l'acord del 27-S i prioritzar els pactes amb CiU en aquells ajuntaments on sigui possible. “Per nosaltres hi ha dues línies clares: el respecte a la llista més votada i els acords del 27-S”, diu Mercè Conesa.

Després del dia 13, dia en què es constitueixen els ajuntaments, CDC farà balanç: “demanarem explicacions i ho posarem sobre la taula del president Mas. I hauran de donar explicacions, hauran d'explicar les excepcions, que potser són massa excepcions”.
 
En declaracions a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa de Comunicació Local, la portaveu de CDC recorda els republicans que s'ha de ser “coherent” i que els acords “estan per complir-los, no perquè quedin en paper mullat”.

Tot i així, Conesa admet que “encara no veiem com queda el bosc, només veiem arbres”. Per això, demana esperar uns dies: “després del dia 13 valorarem com queda configurat tot plegat i veurem si el mapa final és un avançament de les plebiscitàries del 27-S i els colors són en clau sobiranista, o si el mapa final és un avançament del possible tripartit el 27-S”.
 
Pel que fa a la Diputació de Barcelona, Conesa no descarta sumar el PSC a un acord ampli de govern entre CiU i ERC. Malgrat el PSC hagi estat taxatiu i asseguri que no pensa donar suport a aquest pacte entre convergents i republicans, Mercè Conesa ho té clar: “no prevec que el PSC no tingui un paper rellevant en els acords de la Diputació”. Sobre la crida d'ICV a fer governs d'esquerres i arrabassar a CiU la Diputació, l'alcaldessa de Sant Cugat respon: “podria passar, però si ho fan hauran de donar moltes explicacions”.
 
Mercè Conesa repetirà mandat a Sant Cugat del Vallès i dissabte serà investida alcaldessa. “Iniciaré mandat en minoria”, ha revelat, però no descarta tancar un acord de govern i d'estabilitat amb ERC els propers mesos: “la nostra prioritat és ERC”.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 Xavier, Sabadell, 10/06/2015 - 09:46

Mare meva, quin titular... Poques vegades he vist un diari tan poc objectiu i tan esbiaixat...

#16 Dionís, Caldes de M., 09/06/2015 - 22:21

La força de Duran rau en que ell i Artur Mas i tota CiU sense gairebé excepcions.. son profundament unionistes convençuts.
Quan s'entengui això, s'entendrà perquè a la mínima ocasió, Duran i Artur Mas, blasmen , bramen i criden per retornar al marc constitucional que tants beneficis els donen.

#15 Joan, Sabadell, 09/06/2015 - 21:16

2 anys mes de ciu? Noooooooooooooo

#14 Anònim, Barcelona, 09/06/2015 - 20:10

El full de ruta ha quedat desdibuixat després 25-M. Ara sabem que té molts "aliats" que no hi estan en contra i hi faran costat. Volen preguntar-ho a la ciutadania, algú els ho pot discutir en democràcia?. Han guanyat a Barcelona i són molts a rodalies, facilitem les coses perquè s'hi incorporin!.

#13 Glori, Lleida, 09/06/2015 - 18:50

ERC com sempre. "Si però no". De ben segur que ens portarà al desastre. Prioritza governs d?esquerres i no vol llista única per les eleccions plebiscitàries. Se?ls veu el llautó. Lamentable veure com encara hi ha qui se?ls creu