Política · 8 de Maig de 2020. 21:40h.

Convergència pagarà amb els béns embargats

CDC té quinze seus embargades pel cas Palau

Convergència pagarà amb els béns embargats

Artur Mas i Jordi Pujol en un acte de CDC, en una imatge d'arxiu

Convergència farà front als 6,6 milions d'euros que la sentència del cas Palau li obliga a retornar per un delicte de tràfic d'influències amb les quinze seus que té embargades, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).  El jutge va ordenar l'embargament dels béns immobles de l'extinta formació des de l'inici de la causa per afrontar la seva responsabilitat civil.

Els béns van ser taxats en el seu moment, però CDC hauria de buscar altres recursos econòmics per complir amb la responsabilitat econòmica imposada pel Suprem si el valor de les seus embargades fos insuficient en el moment d'executar la sentència, segons indica el TSC. Cal recordar que Convergència està en concurs de creditors amb un deute de 4,3 milions d'euros, als quals s'han de sumar ara els 6,6 milions de comissions il·legals que va cobrar a través del Palau de la Música.

La Fiscalia ha demanat a l'Audiència de Barcelona que expedeixi els requeriments per executar la resolució del Suprem, però el TSJC ha informat que “avancen en la gestió de la citada execució dins dels possibilitats que permet l'actual situació”. També assenyalen que sentències essencials per a executar, segons el decret de l'estat d'alarma, són les relacionades amb “la custòdia de menors, delictes greus i causes amb presos”.

“Cal recordar que les persones condemnades a pena de presó per aquesta causa tenen fiances consignades (com és el cas d'en Félix Millet, amb 400.000 euros, o d'en Jordi Montull amb 100.000 euros), a més de tenir retirat el passaport i de constar embargat el patrimoni personal dels condemnats com el de CiU des de la fase d'instrucció de la causa”, explica el TSJC.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Quimet lo tronat, Arbucies, 10/05/2020 - 23:40

Convergencia pdcat .....pagara .... con parte de lo robado. Quina grasia

#2 Neus V., Barcelona, 09/05/2020 - 09:06

Els ha sortit barato a cdc el frau perque no hi ha cap persona de les que remanava les cireres que hi estigui implicada responent amb el seun patrimoni, al marge de l'intermediari Millet i el sacristà Montull. Aqui teniem d'haver vist l'embargament total de tota la banda pujolista amb ell al capdavant, com a pal de paller de l'entremat

#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, Catalaunia quo vadis, 08/05/2020 - 22:28

E Don Pujolone e la sua famiglia... niente a pagare...? porca miseria...! politica di merda...!