Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2012. 15:25h.

Convergència reivindica la Casa Gran del Catalanisme

La ponència política del proper congrés afirma que ha servit per la "renovació en el fons i en la forma" del nacionalisme

Convergència reivindica la Casa Gran del Catalanisme

Agustí Colomines, amb Artur Mas, en una foto d'arxiu

La ponència política del proper congrés de CDC La transició nacional -redactada per Francesc Homs, Lluís M. Corominas i amb la col·laboració de la Fundació Catalanista i Demòcrata (CatDem) que dirigeix Agustí Colomines- reivindica la Casa Gran del Catalanisme perquè ha servit per la "renovació en el fons i en la forma" del nacionalisme.

En el text s'exposa que aquesta proposta "va ser el resultat d’una constatació respecte a l’esgotament dels postulats a partir dels quals s’havia configurat el nacionalisme català a mitjan segle XIX".

En aquest sentit, es manifesta que "era, doncs, el procés de renovació en el fons i en la forma. Es tractava d’oferir a la societat noves fórmules per fer front als nous desafiaments de la Catalunya actual, al mateix temps que s’empenyia perquè el catalanisme fos realment hegemònic en la política catalana sense oblidar les arrels humanistes i democràtiques de Convergència".

En la ponència s'afirma que la Casa Gran del Catalanisme "no va ser mai una aposta conjunturalista. Al contrari. Reflectia una manera de fer i va ser un compromís de fer política d’una altra manera".

També es recorda que "va ser la gran aposta" de Convergència en el 15è Congrés del 2008 i que es va inspirar "en els conceptes plantejats pel secretari general del partit en la conferència del 20 de novembre del 2007, el Congrés va aprovar que 'La Casa Gran és l'eina que ens ha de servir per refundar i actualitzar el catalanisme, amb ambició de país, adaptant-lo als nous temps, amb nous objectius i formes d'actuar'.

Per últim es remarca que es tractava "de renovar o d’adaptar el catalanisme clàssic, sense oblidar les arrels humanistes, democràtiques i identitàries -en un sentit cultural i lingüístic- que l’han convertit en el gran moviment de reivindicació nacional que és".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Guerau, València, 05/02/2012 - 13:33

Convergència reivindica la "Casa Gran del Botiflerisme"

#5 baltasar, barcelona, 04/02/2012 - 23:07

Però no volien refundar el catalanisme? Ara diuen que han fet renovació del nacionalisme. Hi tant! l'han deixat a sota de l'independentisme. Fan una gran feina en aquest sentit. A finals d'any hauran acabat de "madurar" els 4 que falten i tots ja voldrem ser un estat i no sols una nació.

#4 Ramon, Barcelona, 04/02/2012 - 13:36

Les tres bessones... només hi manquen els quadrigèminis del quartet fundaCiÚ, Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta.

#3 Càssius, Bcn, 04/02/2012 - 12:26

La casa gran? Ahhh calla...el Palau de la Música! Tot (a la cartera) x Catalunya!

#2 ¿a que suena?, v, 03/02/2012 - 18:48

por contra luhar por 'la casa grande del españolismo' que es la de todos.