Publicitat
Política · 19 de Juny de 2008. 12:50h.

Convergència s'apunta a la insubmissió

Un militant del partit i exassessor de Pujol promou la campanya d'Òminum contra el TC

Òmnium Cultural ha convocat per al proper 25 de juny un acte ("Junts per Catalunya") al Teatre Nacional de Catalunya per a "qüestionar públicament la legitimitat del Tribunal constitucional per a fer una sentència sobre l'Estatut i demanar la unitat de la societat catalana". Aquest acte de protesta estarà basat en tres punts: "exigir respecte a la voluntad del poble català", denunciar que "Espanya està trencant el pacte amb Catalunya" i demanar finalment la "unitat dels polítics catalanas i de la societat civil catalana".

L'acte ha estat presentat pel president de l'entitat, Jordi Porta, i els vocals Alfons López Tena i Joaquim Colominas. Colominas és militant de Convergència i va ser assessor del Departament de Presidència durant l'època de Jordi Pujol. Alfons López Tena, que no milita a cap partit, va ser escollit membre del Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU.

En aquest sentit, Òmnium remarca que "no reconeixem la legitimitat del TC per a dictar una sentència que trenqui el pacte entre Catalunya i Espanya". És per aquest motiu que es busca "negar la legitimitat d'aquest tribunal per a trencar el pacte". En aquest sentit, Òmnium ha posat una web al servei de tothom qui ho vulgui on es volen "recollir el màxim nombre d'adhesions per a fer palés aquest rebuig". L'acte s'iniciarà a dos quarts de vuit del vespre i finalitzarà a les nou, i comptarà amb discursos del periodista Vicent Sanchis i el president d'Òmnium Jordi Porta.

El mateix Porta ha manifestat en roda de premsa que "hem de fer sentir que no hi estem d'acord", amb una possible resposta negativa del TC, i ha destacat que "el que demanem és anar junts per Catalunya". "No entenem el Govern català en alguns casos, com la tercera hora famosa", ha denunciat també. El vocal del Poder Judicial, Alfons López Tena, ha manifestat per la seva banda, que la "resolució del TC ja la sabem" i "l'actitud del Govern espanyol també". "El que no sabem és en quins punts hi hauran retalls", ha afegit, a més de mostrar-se convençut que "Zapatero vol que el TC inhabiliti punts de l'Estatut". López Tena, però, ha dit que "no entrem" en el sistema d'elecció dels membres que formen el Constitucional, perquè "igualment serà espanyol".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Juanc, Barcelona, 20/06/2008 - 21:18

El Estatut falla en el concepto: ¿En base a qué la parte pacta con el todo y no tiene en cuenta el resto de partes ? Es una falta de respeto al resto de CC.AA. Aprended del Bundesland: unificar,no diferenciar.

#25 Joan, BCN, 20/06/2008 - 09:59

Anar a un acte per defensar L'Estatutet ? Va home va ¡¡¡
QUE ELS D'OMNIUM SE N'ASSABENTIN:
NO VOLEM CAP ESTATUT, VOLEM LA INDEPENDÈNCIA ¡¡¡¡

#24 pepe, barbera, 20/06/2008 - 09:56

Desde el camarote de los Marx que nos e veía una reunión de frikis más apabullante, eso sí, sin gracia.Pero pero que los "frikis 3%" son los que les siguen.

#23 Kropotkin, Vic, 20/06/2008 - 09:43

Deberian prote3star devolviendo el 3%. Con esto pondrian en un grave aprieto al sistema fiscal español.

#22 pep guspira, BCN, 20/06/2008 - 08:36

El que esta mol clar (per la proporció de les respostes es que Catalunya esta infectada de TRAÏDORS. Ara com que a qui amb diferents noms pot escriurà quantes vegades vulguis, dons poder tampoc es tan. El dia 25 podem tapar moltes boques.