Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2008. 14:08h.

Convergència s'endinsa en el postpujolisme

Jordi Pujol deixa de ser membre nat del secretaria permanent de CDC

Convergència s'endinsa en el postpujolisme

Felip Puig, en primer terme; i Josep Maria Cullell, al darrera

Jordi Pujol deixarà de formar part del màxim òrgan de direcció de CDC per primer cop des de la seva fundació el 1974 tot i que, segons els Estatuts, pot assistir a totes les reunions que ell vulgui. El nou Secretaria Permanent, que ha estat aprovat aquest dissabte pel consell nacional, estarà format en efecte per: Felip Puig, Montserrat Candini, Lluís Corominas, David Madí, Francesc Homs, Marta Alòs, Lluís Recoder, Irene Rigau, Meritxell Borràs, Josep Rull, Joaquim Forn, Germà Gordó i Josep Maria Cullell. També, com a convidats, Xavier Trias, Oriol Pujol, Pere Macias i Jordi Vilajoana a més de Jordi Cuminal per la JNC.

Marta Alòs entra a formar part en qualitat de presidenta del Consell Nacional i substitueix a Carles Campuzano, que deixa de ser-ho. Recoder com a president de la comissió municipal, però la seva inclusió té una lectura política. Irene Rigau i Mertixell Borràs, ambdues diputades, en representació de les sectorials i Josep Rull, diputat al Parlament, i Joaquim Forn, regidor a Barcelona, del territori.

Cal destacar l'ascens de Germà Gordó, gerent del partit, que ja formava part de la direcció amb dret a veu, però sense vot i la reincorporació -ja ho havia estat en l'època de Pujol juntament a Roca, Alavedra i Trias Fargas- de l'històric Josep Maria Cullell. Cullell i Mas tenen bona relació des que el primer va ser alcaldable per Barcelona -de fet ha estat el candidat de CiU amb millor resultat- i Mas començava la seva carrera política com a regidor.

En el màxim òrgan es mantenen també històrics com Xavier Trias, Pere Macias i Jordi Vilajoana a més del portaveu al Parlament, Oriol Pujol, i el nou diputat al Parlament Jordi Cuminal.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Thiago, Vic, 06/10/2008 - 11:05

Però si l'alternativa és votar a CiU, partit ple de colesterol i panxacontents, que fan servir la paraula Catalunya per dir benestar propi anem malament. Que treballin per fer un país pròsper, rejoveneixin, modernitzin i llavors potser els voto.

#20 Thiago, Vic, 06/10/2008 - 10:36

I reconec que jo no voto a CiU, però tampoc a PSC ni els Verds. Últimament voto a ERC perquè a Madrid és la veu critica de Catalunya, i a Barcelona pacta amb els socialistes. Jo voto pel canvi constant, i potser no ho fan tot bé, ho podem discutir...

#19 Thiago, Vic, 06/10/2008 - 10:33

3) Això vol dir que la gent de les esquerres és gent de classe mitja que vol ser classe alta.
4) Les dretes son la classe alta que ja esta conforme o la classe baixa que amb les engrunes de "l'amo" ja en té prou.
5) Que faria CiU al govern de diferent?

#18 Thiago, Vic, 06/10/2008 - 10:29

Quatre coses.
1) M'estas dient que com que aquests ja son de families bones, doncs posats a robar que robin aquests?
2) Si hi ha una manera de fer que vol substituir als que dominen el cotarro, son les esquerres, per ser llavors ells qui domini, evident.

#17 Joan T., Barcelona, 06/10/2008 - 08:24

Thiago (Vic) I que et penses que defensen els "pobres pelats" que es diuen "d'esquerres"? Que defensa en Montilla amb la seva torre de 250 milions? O en Baltasar endollant la filla? Vinga home, que ja fa anys que tot això no cola! Ho fan per altruïsm