Publicitat
Política · 5 de Maig de 2020. 11:41h.

Convergents demana la supressió de l'impost de successions

"Els catalans no podem suportar més pressió fiscal i menys en una situació tan delicada per la nostra economia"

Convergents demana la supressió de l'impost de successions

Convergents, la formació de Germà Gordó, ha demanat la supressió de l'impost de successions arran de la crisi econòmica generada per l'epidèmia del coronavirus. En aquest sentit, afirmen que "els catalans no podem suportar més pressió fiscal i menys en una situació tan delicada per la nostra economia".

La petició arriba deu dies després que el Parlament aprovés els Pressupostos del 2020 juntament amb la llei d'acompanyament, que estableix canvis en sis figures tributàries: l'IRPF, l'impost sobre successions, l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, l'impost sobre estades en establiments turístics, l'impost sobre habitatges buits i l'impost sobre begudes ensucrades envasades.

La modificació de l'impost de successions elimina bonificacions que existien fins ara. Només es manté la que tenien els cònjuges, del 99%; però a partir d'aquí, deixen d'existir per a persones que heretin de familiars directes si tenen un patrimoni personal previ de 500.000 euros. Si es compleix aquest requisit tocarà pagar l'impost de successions sense la bonificació prevista fins ara. Fins a una herència de 100.000 euros s'aplica una reducció del 60%.

A mesura que l'herència creix, la bonificació es va reduint de manera progressiva, fins a quedar eliminada a partir dels 3 milions d'euros. D'aquesta forma, l'impost de successions aconsegueix, segons la previsió pressupostària, un augment d'ingressos per a la Generalitat de manera progressiva, és a dir, pagant més qui més té.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Santi, Barcelona, 05/05/2020 - 19:26

I resulta que el tal Gordó era el recaudador del tal Mas en aquella empresa anomenada "CDC3%". Aquest es el que sota les ordres del seu amo es reunia amb els pobres extorsionats previament a adjudicar-els-hi les feines. I ara el veiem volent rentar el seu obscur passat, talment com la seva mirada de poc fiar. Tots son igual, aqui cal fer neteja

#1 Fran BCN, Bcn, 05/05/2020 - 13:39

Cert, amb la nova llei aprovada, tinc un conegut.que havent mort el seu pare, abans per heretar un pis normalet, pagaria 200 €, avui mateix uns 3000. Lo.fotut és que, su.estàs.sense feina com ho.fas?