Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2016. 20:54h.

Conviden un exmilitant socialista a sortir del consell nacional

Julio Villacorta defensa la creació d'una federació catalana del PSOE

El PSC ha celebrat un consell nacional obert a tots els militants, que no tenen dret a veu ni a vot, però ha demanat sortir "amablement" -en expressió d'Assumpta Escarp- a Julio Villacorta. Villacorta havia estat un històric, però va deixar de militar el 2006 i es va passar a Ciutadans. Des d'allà va defensar la unió entre C’s i UPyD.                       

En declaracions a peu dret al carrer Nicaragua, ha assegurat que va "suspendre la militància el 2006", però Escarp ho ha negat. "Les altes i les baixes les signo jo i els puc assegurar que el senyor Villacorta no és militant i ha estat convidat amablement a deixar el consell nacional".                       

Villacorta és partidari de crear una federació socialista a Catalunya al marge del PSC.  L’exmilitant diu que “en aquests moments el pacte d’unitat que es va fer al voltant dels tres partits ha esgotat la seva capacitat. Va funcionar bé els primers anys indubtablement, però poc a poc va anar derivant cap a una posició exclusivament catalanista”. “Hem passat ja més anys de democràcia que de franquisme. Cal començar a relaxar algunes qüestions que sabem que son complexes, però que ja es poden abordar amb maduresa”, ha reblat.

L'exmilitant de Ciutadans va organitzar recentment, de fet, un acte per impulsar una nova federació del PSOE a Catalunya que va aplegar un centenar de persones. Villacorta ha justificat l’assistència a que “era l’acte inicial”. Julio Villacorta va assistir, el passat 12 d'octubre, a l'acte de la Hispanitat a la Plaça Catalunya.

Julio Villacorta
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat