Política · 11 de Febrer de 2015. 13:32h.

Cop d'autoritat de Pedro Sánchez

El líder del PSOE fa fora Tomás Gómez, que l’amenaça amb portar el cas als tribunals

Cop d'autoritat de Pedro Sánchez

Sánchez, amb Gómez, en una foto d'arxiu

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha decidit expulsar Tomás Gómez, el president de la federació madrilenya del partit i candidat a la presidència de la comunitat, que ha assegurat que podria fins i tot recórrer als tribunals. 

La decisió de "apartar-lo" és conseqüència directa de les investigacions empreses per la fiscalia i per policia pel sobrecost, en 41 milions d'euros, dels treballs de construcció del tramvia de Parla, ciutat madrilenya de la qual Gómez va ser alcalde entre 1999- 2008, però no està imputat.

Sánchez hauria convidat Tomás Gómez a una reunió per pactar la dimissió, però el líder dels socialistes madrilenys no s'hi hauria presentat. Davant la situació, i com a gest de tolerància zero davant la corrupció, Pedro Sánchez ha decidit fer-lo fora i nomenar una gestora per dirigir el Partit Socialista de Madrid.

El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha culpat al destituït líder dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, d'haver provocat un "deteriorament greu" de la imatge pública del partit i de generar "inestabilitat orgànica". També ha dit que en els pròxims dies s'estudiarà si se substituiex o no a Gómez com a candidat a les eleccions autonòmiques que són el pròxim 24 de maig.

La Federación socialista madrileña respalda a Tomás Gómez y considera la decisión de Pedro Sánchez de echarle del partido como “autoritaria y antidemocrática”. "Defensaré la meva honorabilitat davant el partit. Això només ha començat", ha dit Tomás Gómez.

"Pedro Sánchez, en la debilitat del seu lideratge, es puja al cavall del desgast que ha construït la dreta per enfortir el seu poder intern". El líder del PSM confia "que la direcció rectifiqui la seva enorme error" i ha assegurat que podria fins i tot recórrer als tribunals: "Això està molt lluny d'haver-se acabat".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Raquel Martín Serrano, Vilacans, 12/02/2015 - 12:31

otras formaciones políticas. Una cosa es estar en el candelero y otra honrada por descontado y que rima con candelero hacer de barrendero.

#8 Raquel Martín Serrano, Viladecans, 12/02/2015 - 12:30

en serio y sin cuartel contra el fraude fiscal, la reducción de exenciones, gobernar sin miedo a lobbies profesionales. Pero amiguitos y amiguitas ambicionan el poder en mayúsculas por el trabako que supone, lo que se cobra y los contactos que quizás faciliten réditos futuros. De este y de muchos

#7 Raquel Martín Serrano, Viladecans, 12/02/2015 - 12:28

de momento sin escandalazos de miles de millones de euros de quebranto a las arcas públicas. Si ellos que en sus siglas llevan la O de obrero, cualificado o no, experimentado o neófito trabajaran por unos emolumentos que reciben muchos votantes o ex-votantes otro gallo cantaría con las SICAVS, la

#5 Raquel Martín Serrano, Viladecans, 12/02/2015 - 12:23

de recibo recibir lecciones de un falso socialismo, trabajar en aras de la sociedad. Han trabajado para sus cuadros políticos (militantes o no) se han comprado voluntades vía licitaciones o concursos públicos, subvenciones diversas, nepotismos variado. Lo que pasa que ahora está en descomposición y

#4 Raquel Martín Serrano, ´Viladecans, 12/02/2015 - 08:09

hicieron muchos cosas bien pero más mal que bien. Me explico ellos que acusaban y azotaban a la derecha cavernícola (siempre según ellos) que si heredera del franquismo, que si esclavismo laboral (en tiempos en que aún no se habían destapado escándalos como los de ahora del PP me refiero) no es