Publicitat
Política · 20 de Setembre de 2019. 19:34h.

Cop de mà de Carmena al procés

L'exalcaldessa reivindica el diàleg en el seu pregó a Barcelona

Cop de mà de Carmena al procés

L'exalcaldessa de Madrid i pregonera de les festes de la Mercè, Manuela Carmena, ha fet una crida al diàleg durant el pregó que ha pronunciat aquest divendres a la tarda. "Parlar i escoltar són verbs que descriuen l'essència de la democràcia" ha indicat l'exalcaldessa, que ha recordat en el seu discurs les pancartes amb el missatge "Parlem" que es van desplegar a Barcelona i Madrid. "Quants d'aquests crits hauríem necessitat. Quants en seguim necessitant" ha dit.

La pregonera s'ha definit com una "enamorada de Catalunya i Barcelona" i ha explicat en el seu discurs com va descobrir la ciutat quan va arribar l'any 1966. L'exalcaldessa de Madrid ha reivindicat la diversitat de Barcelona i de Catalunya com un actiu i ha destacat la "bellesa" de la llengua catalana.

"Durant la meva estada a Barcelona, em vaig esforçar a entendre bé el català. Això ho vaig aconseguir, però no parlar-lo. Encara que no puguem parlar un idioma sempre podem estimar-lo i admirar-lo. Sempre he estimat i admirat el català. Sempre he dit a qui estava a prop meu que haurien d'estimar-lo i admirar-lo" ha assegurat.

"Sóc madrilenya pels quatre costats, però estic enamorada irremissiblement de Catalunya i de Barcelona. I convençuda, això sí, que cal unir com sigui i per sempre aquestes dues grans ciutats del sud d'Europa" ha manifestat Carmena, que ha recordat que els valors del concepte de la Mercè són "els de l'acollida, el de la compassió i el de l'ajuda a qui més ho necessita".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Tirant, Bcn, 22/09/2019 - 20:35

Aquesta senyora no té ni idea del que passa aquí ... I pel que fa a les lloes, elogis, floretes i ditirambes que dedica a la llengua catalana i a Catalunya ... aduladora, piloteta i patètica.

#5 Toni, Tabarnia, 21/09/2019 - 11:09

Señora Carmena, els independentismo catalán no respeta ni acepta la pluralidad de Catalunya. Madrid y Barcelona son dos ciudades de España, de ahí sus estrechos lazos. Madrid y Lisboa son 2 ciudades del sur de Europa por eso tienen menos vinculación.

#4 Azu, Castellón , 21/09/2019 - 09:14

Madrid y Barcelona , ciudade del sur de Europa ??
Es que esta seoñora le tiene alergia a exir España?
Vaya ...hay que ver cómo le haces la cama a las independentistas . Eres el mismo perro con distinto collar .

#3 Azu, Castellón , 21/09/2019 - 09:10

Madrid , Barcelona , ciudades del sur de Europa.?
Es que esta señora tb le tiene alergia a la palabra España . Hay que ver cómo les ha hecho la
Cama a los indepes ,
Me das vergüenza ajena Carmena ,
La verdad me tenías totalmente engañada. Eres el mismo Perron on distinto collar

#2 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 21/09/2019 - 00:01

El cable que tira Carmena
no alivia, solo da pena.