Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2020. 13:29h.

Cop de mà de Ribó al Govern

El Síndic s'apunta a ajornar les eleciones

Cop de mà de Ribó al Govern

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha presentat un informe amb recomanacions al Govern per "garantir el dret de sufragi de les persones" de cara a les eleccions previstes pel 14 de febrer i, entre d'altres mesures, contempla que es pugui ajornar la cita electoral.

Ribó exposa que "atenent a l'evolució imprevisible de la pandèmia, no es pot descartar que les eleccions no puguin arribar a celebrar-se en la data inicialment prevista i, en aquesta situació, convé establir regles adequades sobre com cal procedir".

Ribó, en aquest sentit, proposa la creació d'una comissió independent per analitzar si cal posposar-les i considera que "aquesta decisió de possible ajornament s'hauria de prendre com a màxim el 15 de gener".

El Síndic reclama "un acord entre el Govern de Catalunya i el conjunt de les candidatures de partits polítics que concorren a les eleccions" perquè "caldria fixar les bases de les que es proposen com a mesures normatives extraordinàries per garantir, al màxim possible, el dret de vot".

Rafael Ribó, d'altra banda, proposa que el Govern tingui en compte altres alternatives com "fer una interpretació extensiva de la LOREG que permetés fer altres ajustos, com ara ampliar els terminis de sol·licitud del vot per correu fins al dia abans de les eleccions, o estudiar mecanismes de vot domiciliari i urna mòbil".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#29 Juan, Barcelona, 24/11/2020 - 15:41

Es el único defensor del pueblo que en todos los años que lleva en el cargo se ha dedicado casi exclusivamente a defender al gobierno y a la administración. Creo que no se ha enterado que debe defender al ciudadano frente a la administración.

#28 Is diferent (o millor "are"), Chez Fangue, 24/11/2020 - 14:41

Dien que als EEUU un repartidor de diaris podía arribar a president, pero aqui, tant a casa nostra com enllà de l'Ebre, ho hem millorat, qualsevol inbècil pot ser ministre-conceller-defensor- o el que calgui. Sols et cal deixar-te creixer la barba o si ets dona parlar com si fossis tonta.

#27 Ambició desfermada, Chez Titole, 24/11/2020 - 12:01

Diuen diuen diuen les males llengües que s'ha presentat a TV2 com a futur successor del Jordi Hurtado, pero li han dit que no, que no sap fer res de res i es carregaría el programa.

#26 electra, Barcelona, 24/11/2020 - 09:38

Dimiteixi Sr. Ribó, ja te uns anyets i deixar pas a un altre rastrer.

#24 Neferu, Barcelona, 23/11/2020 - 22:24

Qué asco me da la poca dignidad de este antiguo comunista que ha vendido la ideología y la ética a unos golpistas por un sueldo casi vitalicio y un cómodo sillón.