Els experts demanen 5.000 milions per a la sanitat pública però no aclareixen d'on surten

Copagament pendent

El comitè d'experts per a la Transformació de el Sistema Públic de Salut ha reclamat 5.000 milions d'euros per a la Sanitat sense aclarir però d'on surten aquests diners. "Disposem d'un sistema sanitari de cobertura universal, amb una àmplia cartera de serveis i amb nivells de qualitat elevats, però es fa necessari millorar el finançament i impulsar l'avaluació de les mesures i prestacions per millorar l'eficiència dels recursos pressupostaris", adverteixen .

És per aquest motiu que reclamen "millorar el finançament públic de el sistema sanitari català, augmentant en 5.000 milions d'euros el pressupost en els propers cinc anys". També aposten per "un canvi en el sistema de finançament autonòmic, de manera que els recursos transferits estiguin basats en paràmetres relacionats amb la capacitat fiscal de l'economia catalana".

De la mateixa manera demanen "augmentar progressivament el percentatge de la despesa sanitària total finançat públicament fins arribar a el nivell dels països europeus amb sistemes nacionals de salut similars".

"Prioritzar que l'increment de pressupost vagi destinat a aquelles àrees de sistema sanitari públic que es considerin estratègiques i més efectives", afegeixen. També "prioritzar la despesa en recursos humans, així com en inversions sanitàries en infraestructures i equipaments per a solucionar la obsolescència tecnològica que pateix el sistema".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Sarah, Tabarnia, 22/09/2020 - 11:25

Pero el Comité de Expertos no hace ninguna referencia a la privatización y desmantelamiento de la Sanitat pública catalana, no? O sea, los 5.000 millones ¿para quién son? ¿El Sr. Boi Ruiz ha dejado algo escrito al respecto?

SINVEGÜENZAS