Publicitat
Política · 4 de Setembre de 2010. 10:55h.

Corbacho: "Espanya federal o independència"

"El sobiranisme de CiU és pitjor que l'independentisme"

Corbacho: "Espanya federal o independència"

Corbacho, en una imatge d'arxiu

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, en una entrevista a El Periódico, explica que "hem passat gairebé tots els caps de setmana a Catalunya. Cada vegada es va anar accentuant més la sensació que estava de pas i el desig de tornar a la política activa catalana".

També lamenta que "he estat al centre de l'huracà i no li desitjo a ningú una cosa tan dura com la que he patit lluitant contra la pitjor crisi en 80 anys. Però me'n vaig satisfet pel gran honor i l'orgull de ser ministre, que és una cosa que costa pensar que t'hagi de passar a tu. Estic segur que el temps dirà que vam fer el canvi que Espanya necessitava. M'ha tocat patir molt en silenci".

Respecte a la seva desició de tornar a la política catalana, el ministre explica que "la meva vida ha transcorregut d'una forma paral·lela a la de Montilla, que sempre ha estat un referent per a mi.  Li vaig dir: 'Pepe, ara que toca arremangar-se vull estar amb tu'".

Corbacho considera que "hem d'explicar que està en joc un projecte de llarg recorregut: o seguir amb el desenvolupament de l'Estatut dins d'una Espanya federal o la ruptura sobiranista i independentista".
"Almenys l'independentisme té la franquesa d'exposar clarament els seus objectius. El sobiranisme de CiU és pitjor, ja que genera incertesa i dubtes", expressa, a més de sentenciar que "els que com CiU creuen que el Baix Llobregat no és Catalunya o és de Segona Divisió tenen una imatge molt burgesa de la societat catalana".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 audi, Lleida, 05/09/2010 - 17:54

Ara resulta que els més espanyolistes (Montilla - Corbacho) són els més independentistes. La campanya ruïn que faran és la descalificació miserable de CiU. Aquest és el seu programa.

#22 joan, manresa, 05/09/2010 - 10:54

El Casal,10,50h.--Aquí tenim el grau d'inteligencia d'aquest Senyor...Altre que tambe te sempre a la boca CiU...Are volen començar una Croada ,Montilla-Corbacho,per tot el Baix Llobregat i Area Metrop.Volen fer sortit el vot immig.espanyolista.Penós..

#21 Vicenç Ramoneda i Ullar, Sentmenat, 04/09/2010 - 23:57

Corbacho: "Espanya federal o independència"

Òbviament, INDEPENDÈNCIA!
No hi ha cap nació que havent assolit ser lliure i estat vulgui tornar enrere!

#20 Hoped, Barcelona, 04/09/2010 - 19:34

El PSOE de Catalunya es treu la careta i va descaradament a motivar l'espanyolisme existent a Catalunya.
L'àrea metropilitata si que és Catalunya però és una Catalunya netament easpanyola.

#19 Anna de Vic, Vic, 04/09/2010 - 18:20

Pero aquest te el nivel C? Que no es extremeny?
Que fa a Casa Nostra? Parla en catala amb la seva dona a casa?
Omniun, has de fer-lis arribar un inspector/comisari del vostros.
Estic segur que a casa sev a parlan en castella.
Sancio linguistica Ja!!! ERC