Publicitat
Política · 21 de Juny de 2014. 14:37h.

Corbacho: "Estem en un embolic"

“El dret a decidir no existeix, existeix el dret d’autodeterminació"

Corbacho: "Estem en un embolic"

Una imatge d'arxiu de Celestino Corbacho

El diputat i president del Consell Nacional del PSC, Celestino Corbacho, ha afirmat en una entrevista a la Cadena COPE Catalunya que “el dret a decidir no existeix: existeix el dret d’autodeterminació i estem en un embolic del que és molt complicat sortir- se’n”.

Corbacho ha dit que “el propi Artur Mas és una mica presoner de la seva estratègia mal plantejada”, assenyalant que el dret d’autodeterminació només figura a la Constitució d’Etiòpia, i considera que el president de la Generalitat “no s’ha caracteritzat per un lideratge d’alçada”. “Jo crec que al president Mas no el salva ningú”, ha afegit.

L’exministre amb el Govern Zapatero també ha criticat la demanda de Mas d’una mediació de Felip VI en el procés sobiranista, afirmant que “no podem cometre l’error de demanar al rei” aquestes qüestions ja que Felip VI reina “però no governa”, ha subratllat.

Sobre la situació interna del PSC, Corbacho ha manifestat que “no ha de fer cap refundació, i menys només a Catalunya, ja que el seu origen val per avui i per demà”. En aquest sentit, ha afegit que cal “adaptar-se a aquesta realitat nova perquè ens segueixin veient com un partit útil”.

També ha emplaçat als crítics a “no abandonar el partit” i els anima a presentar-se ara a encapçalar el PSC “per presentar les seves propostes als militants”.

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#36 pers, tortosa, 24/06/2014 - 20:51

¿Quiere decir con esto que solo los etíopes tienen derecho a autodecidirse? Esta supercheria dígala a Escocia,al Canadá y a cualquier país realmente democrático.Lo que pasa,es que a C.C. le interesa esta democracia de aquí.¿Porqué será?

#35 José María Sala, Can Brians, 22/06/2014 - 13:08

Al final acabarem tenint un PSC com el que a mi sempre m'havia agradat tenir: ben espanyol i Olé!

#35.1 ambaixadorCAT, UK, 22/06/2014 - 14:02

i al grup mixt, ole i ole!

#34 Kropotkin, Vic, 22/06/2014 - 11:59

La convivencia sólo puede darse con los catalanes expoliados y subordinados a España. Si no, no es convivencia...jua, jua...mejor hundidos

#33 Gavarres, Girona, 22/06/2014 - 11:08

I a voste sr exministre qui el salva?

#32 valeri, bna, 22/06/2014 - 10:51

L'embolic el deus tenir tu Corbacho, perque el teu cap no deu donar per més. Nosaltres Indepñendencia i prou. Embolic cap.