Publicitat
Política · 2 de Juny de 2011. 13:35h.

Corbacho renega del tripartit

"No va ser una bona opció, ni des del punt de vista polític ni com a PSC"

Corbacho renega del tripartit

Corbacho, amb Montilla, en una imatge d'arxiu

El diputat del PSC, Celestino Corbacho, ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3, que "a Catalunya vam fer una opció de govern tripartit que s’ha demostrat que no va ser una bona opció, ni des del punt de vista polític ni com a PSC. Pel que fa a la gestió, en el futur sí que es demostrarà que va ser bona per al país. Però des del punt de vista de la imatge, el tripartit va ser una opció que no va quallar”

Sobre l'apropament de Rubalcaba a CiU "no em sembla malament tenint en compte que és vicepresident primer i que fins a final de legislatura queden lleis importants i el PSOE no té majoria parlamentària”
 
“Quan es va produir la reunió, Rubalcaba ja sabia que no hi havia un altre contrincant per les primàries. Carme Chacón ja havia manifestat que no s’hi presentava”, ha indicat, a més d'assegurar que "Pérez Rubalcaba no deixarà al PSC amb el cul a l’aire".

Sobre les primàries del PSOE, considera que "va ser una decisió de Carme Chacón, adequada i encertada. Va fer un acte de responsabilitat. Va avantposar els interessos generals per sobre dels particulars".

Tot i això, ha afirmat que "hauria donat suport a Chacón si s’hagués presentat. Totalment. Tant des de del punt de vista personal com polític”. “Només ho pot respondre ella, si ha d’encapçalar la llista a Catalunya. Però penso que està més implicada en la política estatal que no pas en la política catalana”, ha constatat.
 
“Zapatero no ha perdut el nord. Però la crisi que hem patit i que encara patim ha estat tan forta i ha tingut un impacte tan negatiu sobre la gent i sobre tots els sectors, que tothom n’ha sortit perjudicat. La gent li ha de posar una cara a la crisi. I la cara és qui té la màxima responsabilitat de la governació, que és el president del govern”, ha valorat.
 
“Els alcaldes forts han resistit el tsunami. A Lleida, Granollers, Sabadell, Cornellà o Sant Joan Despí tenim alcaldes potents. No dic que Jordi Hereu no sigui un alcalde potent. Però a Barcelona li ha passat factura la consulta de la Diagonal i altres afers que han estat presents en les eleccions”, ha criticat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Emili, Manresa, 03/06/2011 - 11:34

Ara tothom es vol desmarcar, potser una m,iqueta massa tard

#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 02/06/2011 - 20:45

A buena hora mangas verdes
Corbacho, funesto MInistro de Trabajo, toleró que el Tripartito se pasara por el arco del triunfo los derechos de la mayoria de sus votantes atropellados por la persecución lingüistica de ERC a la que Montilla se adhirió con el entusiasmo del converso.
Ya es tarde.

#7 Xipolleig, Barcelona, 02/06/2011 - 20:06

I Catalunya renegarà dels amics d'en Corbacho tripartidament, primera part van ser les eleccions nacionals, després les locals i finalment seran les espanyoles.
Adéu siau Corbacho ,en tres parts, of course !!.

#6 David, L'Hospitalet, 02/06/2011 - 19:31

El primer tripartit si que tenia justificació perquè va guanyar amb vots populars i amb escons, però el segon va perdre amb vots populars i va guanyar amb escons no tenia justificació tindria que haver governat CiU.

#5 joan, manresa, 02/06/2011 - 16:50

El Casal,16,45h.--Sí home are et lamentarás.,pro al fer el pacte us queia la baba,vareu descobrir la sopa d'all.,perdent las eleccions es pot governar,quinas paradoxes,pactes de perdedors.Pro la gent ,el poble no es tontu.,i si a sobre ya disbauxa,clatallada segura.A mal menor pactes entre mayori