Publicitat
Política · 11 de Març de 2014. 16:31h.

Creix el 'ministeri' d'Afers Exteriors de la Generalitat

El Govern intenta 'vendre' la consulta a la Unió Europea

Creix el 'ministeri' d'Afers Exteriors de la Generalitat

Jaume Clotet, al costat dels responsables de comunicació del Govern

El Govern ha apostat fort per l’aparell d’exteriors de la Generalitat amb diversos organismes que estan sota la batuta de la conselleria de la Presidència de Francesc Homs, malgrat que aquesta denominació no s’hagués inclòs a la nomenclatura d’aquesta àrea.

L’aparell d’exteriors té diverses potes i ha crescut en les darreres setmanes amb el fitxatge del periodista -excap de premsa de Joan Carretero i Joan Puigcercós a la conselleria de Governació-, Jaume Clotet, que estarà al capdavant del ‘Programa Eugeni Xammar’. Un organisme que té com a objectiu internacionalitzar la realitat econòmica i política de Catalunya.

Francesc Homs, des de Presidència, té a les seves mans la secretaria general d’Exteriors, amb Roger Albinyana al capdavant, el Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM - DIPLOCAT), amb l'objectiu de millorar la projecció internacional de Catalunya, dirigit per Albert Royo, la direcció general d’Exteriors, que dirigeix Francesc de Gambús -candidat d’Unió a les europees-, i l’esmentat ‘Programa Eugeni Xammar’ amb el reforç de Jaume Clotet, que substitueix en aquest càrrec el també periodista Martí Estruch, que s’incorpora al Diplocat.

El Govern va nomenar el 15 de gener de 2013 Roger Albinyana (Barcelona, 1980) secretari d'Afers Exteriors, en el marc de la política de CiU d'internacionalitzar el dret a decidir. Una decisió que significava deixar els afers exteriors de la Generalitat en mans de CDC.

Albinyana, en efecte, és militant de Convergència des del 1997 i membre del comitè executiu del partit. L’anterior secretari d'Afers Exteriors era el socialcristià Senén Florensa, un home de la confiança de Duran i Lleida. Arran d’aquest canvi, Florensa va tornar a l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), d'on procedia.

El secretari general de Diplocat, Albert Royo, va ser nomenat el febrer de 2013. Royo, de 36 anys, és llicenciat en Ciències Polítiques, Màster en Anàlisi Econòmica Aplicada (Universitat Pompeu Fabra) i diplomat en Afers Europeus (London School of Economics). Ha treballat a la Comissió Europea des de l'any 2001. També havia treballat a la Delegació de la Generalitat a Brussel·les, entre d'altres. També ha estat secretari de Cooperació Exterior i d'Afers Exteriors del Govern de Catalunya (2004-2007).

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 BEJOTA, BCN, 12/03/2014 - 14:50

Si hi ha confrontació oberta.
Dues multinacionals financeres, disposades a fugir.
A QUINTÀ / Es desfarien dels seus interessos a Espanya davant d'una declaració unilateral d'independència.

#9.1 BEJOTA, BCN, 12/03/2014 - 14:51

N'HO HI RES A FER A L'ESTRENGER,SR. MAS.

#8 Manolo, barcelona, 11/03/2014 - 21:18

venga más fun cionarios

A ver si colocan de funcionarios a todos lo que estan en el paro

esto parecera a Grecia

#7 iñigo, bi, 11/03/2014 - 18:48

Cuánto dinero tirado a la basura.... Qué pena, qué triste. Una persona que dependa de los servicios públicos para sobrevivir no debería permitir esto, con su voto democrático.

#6 Martín Martínez Mart, Barna, 11/03/2014 - 18:16

Per què volem la consulta si ja sabem que hi ha molts catalans que volen la independència i molts que no volen ni parlar d'ella. Per què la volem LA CONSULTA?.. Passar totalment dels que no volen LA INDEPENDÈNCIA és una actitud TANT arriscada, com passar dels altres. PENSO!

#5 AmadeusAmadeus, Bcn, 11/03/2014 - 17:41

De momento no han vendido una escoba ... Pero da igual; lo importante es que amiguetes y compañeros de partidos vayan cobrando ...