Publicitat

Miquel Buch i Josep Costa no van de moment a les llistes de JxCat

Cremats pel procés

Miquel Buch, posant amb la foto dels dos presidents, durant una roda de premsa quan era conseller

El procés ha tingut un alt cost polític i judicial per a la classe política catalana i a les properes eleccions del 14 de febrer encara hi ha dirigents de JxCat o d'Esquerra que no està clar que vagin a les llistes.

Un dels que no s'ha presentat a les primàries de Junts és el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, valor emergent en les eleccions del 2017 i home de la confiança de Puigdemont. Costa, tanmateix, ha perdut pistonada després que transcendís que havia participat en una reunió telemàtica per muntar una altra candidatura. Es va disculpar, però si estàs segur d'anar a les llistes participes en una reunió d'aquesta mena? Tanmateix encara podria anar a la candidatura per decisió de l'expresident.

L'exconseller d'Interior Miquel Buch (JxCat), que va tenir un paper important en el Govern durant els moments més crítics de la pandèmia de coronavirus, tampoc estarà en principi a les llistes tot i que encara pot canviar. Quim Torra va destituir-lo del càrrec amb la reestructuració que va dur a terme el passat mes de septembre i arrossega l'etiqueta de provenir de l'antiga Convergència on hi havia militat molts anys.

El diputat de JxCat Lluís Guinó tampoc hi serà perquè va ser condemnat a vint mesos d'inhabilitació per a càrrec públic per desobediència al Tribunal Constitucional com a membre de la Mesa del Parlament durant l'octubre de 2017, però com altres dirigents territorials de CDC que prometien molt -com Lluís Corominas- també ha acabat cremat pel procés.

Els parlamentaris de JxCat per Lleida Josep Maria Forné, que en el seu moment va ser un fitxatge estrella, tampoc continuarà, ni l'entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés, que en el seu dia també va ser un fitxatge amb ressò.

Mentre que els dos diputats de Demòcrates que formaven part del grup republicà (Antoni Castellà i Assumpció Laïlla) i que han trencat amb ERC no repetiran com a diputats a no ser que Demòcrates -que fins al moment no ha aconseguit formar part de cap grup- obtingués representació parlamentària, cosa poc probable a jutjar per les enquestes.

El diputat d'ERC i president d'honor de SúmateEduardo Reyes, tampoc repetirà amb els republicans després de presentar la seva candidatura a les primàries de Demòcrates.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 28/12/2020 - 19:47

El proceso quema ¡Catalunya arde! Si no actúan los bomberos acabará en cenizas.

#7 Flanagan , Tabarnia City, 28/12/2020 - 15:51

Supongo que ya le habrá metido fuego a la foto del ratafias y del mochales, jojojo.

#6 Pan con tomate y jamón ibérico, Salut i Tabarnia...!!, 28/12/2020 - 13:29

"Miquel Buch i Josep Costa no van de moment a les llistes de JxCat..."

Una lastima... con lo divertidos que eran soltando gansadas... ¿seguro que al portero le han guardado la plaza en la discoteca...?

#5 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 28/12/2020 - 11:11

Durante un tiempo fue el "tonto útil" Luego se comprobó que ya no controlaba a los Mossos (estos daban palos a los indepe por igual) Y eso no se podía consentir. Pero tranquilo, seguro que en algún lugar te colocarán. Tiempo al tiempo.

#4 Benet S., Barcelona, 28/12/2020 - 09:57

Poden estar contents aquest parell de paràsits que han viscut amb l'esquena dreta durant tots aquests anys, l'un escalfant cadira al costat d'aquell milhomes de li sembla que presideix el parlament, i l'altre de passsar de porter de discoteca obrint i tancant una porta, a tenir xofer, cotxe oficial i salari d'escandol. Ara a l'atur per inutils!