Publicitat
Política · 1 de Març de 2013. 10:56h.

Crespo hauria cobrat 30.000 euros trimestrals de la màfia

També "un rellotge de bona marca" i "un bolígraf d'or", segons un informe de la Guàrdia Civil

Crespo hauria cobrat 30.000 euros trimestrals de la màfia

Crespo

L'aixecament del secret de sumari de la causa que ha portat a la imputació del diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar (Girona) Xavier Crespo evidencia que hauria cobrat almenys dos pagaments de 30.000 euros en lliuraments en metàl·lic i trimestrals de la màfia russa a canvi de facilitar i accelerar obres municipals.

Segons informa El Mundo, a partir d'un informe de la Guàrdia Civil remès a l'Audiència Nacional, l'organització criminal -el rostre visible a Catalunya seria Andrei Petrov- "hauria suposadament realitzat una sèrie de pagaments i de regals, tot això en contraprestació per la suposada ajuda oferta a canvi des de l'Ajuntament".

Segons les investigacions, l'esposa de l'encara diputat de CiU també havia de beneficiar-se d'un càrrec com a responsable de salut i sanitat del centre comercial Els Braus, on la trama hauria aconseguit una alta participació.

Els pagaments de la màfia a Crespo queden establerts en la investigació gràcies als seguiments i escoltes telefòniques realitzades a l'exalcalde i els seus col·laboradors, així com a empleats de Petrov, els quals dibuixen una xarxa de pagaments convertit pràcticament en rutina.

Així, en una trucada el 30 de setembre de 2011 entre Jessica Holguin -secretària de Petrov i també imputada- i l'intermediari d'un altre inversor rus amb interessos a Lloret, aquest pregunta "sobre uns sobres que li passaven a l'anterior alcalde", per si amb el nou equip municipal, encapçalat per Romà Codina, es pogués repetir.

A partir d'aquí, Holguin descriu el sistema, assenyalant que "li passaven sobres i Xavier Crespo els ajudava". Segons especifica, l'exalcalde rebia "30.000 euros cada trimestre". Segons l'informe dels investigadors, l'últim pagament es va realitzar el juny de 2011.

Segons consta en l'informe, a més dels 30.000 euros trimestrals, "li van regalar un rellotge de bona marca" i "un bolígraf d'or". Afegeix també que "els diners l'hi donaven en negre, en metàl·lic i que un senyor anava al seu despatx a recollir-los".

Holguin culmina la conversa advertint al seu interlocutor, identificat com Gonzalo, que "cal anar amb molt de compte, amb molt de tacte, i que aquests diners no apareixerà enlloc i que està pràcticament perdut".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 ramon, barcelona-c, 04/03/2013 - 01:20

Jo m'ho crec tot perque aquesta gent de la mafia russa son gent seriosa, no tenen necessitat de dir mentides devant del jutge i perque tots aquests informes de expolicies i guardiacivils jubilats segur que so auténtics , son amics de la veritat i jo soc imbécil i tonto. Quina pais de burros Puaf !!

#7 Cuateaquihaytomate, BCN, 02/03/2013 - 15:59

El vídeo que destapó la trama de corrupción: http://barbaroestresado.blogspot.se/2013/02/el-video-prohibido-de-la-sanidad.html

#6 Iñigo, Salou, 01/03/2013 - 15:45

Ese apellido debe tener origen madrileño y de ahí su mala actuación, ¡estos emigrantes¡

#5 L'observador, Manresa, 01/03/2013 - 13:09

Cobrar regularment de la màfia... i què? Això és raó suficient per fer dimitir un diputat? Segons CiU, no (I segons uns altres, tampoc, quan els toca a ells)

#4 Bet, Barcelona, 01/03/2013 - 12:51

La seva sra. Oliva Pujol tambe mana molt sinò que li preguntin al seu cosinet Pujol que la seva empresa Transports Pujol