Política · 30 d'Abril de 2019. 13:21h.

Creu de Sant Jordi per a una reprovada pel Parlament

Núria De Gispert rep el guardó malgrat els tuits contra Arrimadas

El Govern català ha atorgat la Creu de Sant Jordi a l’expesidenta del Parlament, Núria de Gispert, malgrat que està reprovada pel Parlament pels seus tuits contra la fins ara cap de l’oposició, Inés Arrimadas, van provocar crítiques i polèmica.

El Parlament va reprovar De Gispert el passat octubre pels seus "reiterats i públics comentaris vexatoris i excloents contra determinats diputats". La Cambra va tirar endavant la proposta de resolució de Ciutadans amb els 65 vots a favor de C's, PSC, PP i l'abstenció de la CUP. La reprovació de l'expresidenta no va estar avalada per ERC i JxCat, que hi van votar en contra.

Preguntada per e-notícies sobre els tuits de De Gispert, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha manifestat que "a Arrimadas no li ha calgut que ningú li demani que marxi a Andalusia, ella sola ha decidit marxar a Madrid". "La Creu de Sant Jordi ha estat valorada per altres mèrits polítics de la senyora De Gispert", ha subratllat.

L’executiu justifica la decisió “en agraïment a la seva tasca com a 13a presidenta del Parlament”, però no esmenta cap altre factor a favor.  El dossier de premsa recorda simplement que és “advocada de formació”, que va ser “diputada durant dotze anys”, consellera de Justícia entre 1995 i el 2001 i posteriorment de Justícia i Interior i de Governació.

L’expresident del Parlametn Ernest Benach, que ho va ser entre el 2003 i el 2010, també ha estat guardonat “per la seva valuosa tasca” durant aquest període. Entre els seus mèrits, segons el Govern, és que “ha estat molt vinculat al món casteller i l’escoltisme” i ha format part de la diecció de l’assemblea general de la World Scout Paliamentary Union.

Un altre expresident del Parlament a qui el Govern ha distingit aquest any amb una Creu de Sant Jordi és Joan Rigol. L’Executiu català li reconeix la “trajectòria política, en especial com a 11è president del Parlament de Catalunya durant quatre anys”. L’històric dirigent d’Unió va ser senador durant sis anys i conseller de Treball i Cultura.

El Govern destaca que Rigol està “fortament compromès a nivell social” i que “ha participat activament en diferents patronats” com la del Gran Teatre del Liceu, la Fundació Internacional Olof Palme o l’Institut Universitari Ortega y Gasset, entre d’altres.

Tuit a Arrimadas
Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#41 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 01/05/2019 - 13:05

El desprestigio de la Cruz de Sant Jordi va en aumento, como evidenció Sardà

#40 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalonia Banana Republic , 01/05/2019 - 10:55

Ya la nombraron "ADA madrina..." cuando en realidad es una "BRUJA coruja..."

Para esto, mejor que el dragón se hubiera comido al Jordi...

#39 Cris, Barcelona , 01/05/2019 - 10:25

Los independentistas están contentos. La mayoría de Catalanes que no somos xenófobos, NO.

#38 Pere, Girona, Spain, 01/05/2019 - 09:00

Bah ! Tampoc hi ha de qué sorprende's, son premis creats per ells i per ambells.

La Catalunya " oberta " a tothom, vamos.

#37 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 01/05/2019 - 02:29

"Cruz de Sant Jordi para Núria De Gispert "


Tenint en compte l´edat d´aquesta reliquia i com que aquest guardo du asociat una esquela pagada per la Generalitat voleu dir que no ens estan anunciant subtilment alguan coseta ?