Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2010. 11:00h.

Crida a fer un PSC més catalanista

Ernest Maragall considera "imprescindible" el grup del PSC a Madrid

Crida a fer un PSC més catalanista

Ernest Maragall, amb José Montilla, en una imatge d'arxiu

El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, ha assegurat que l'actual versió del tripartitt "no té vigència política més enllà del seu mandat actual" i que a més "ja fa temps que va renunciar a encarnar un projecte integral de país". Maragall publica un article a La Vanguardia amb l'objectiu d'ampliar -"millorant la precisió i la claredat"-, les seves afirmacions del passat dimecres, que van causar una gran revolada polític a l'assenyalar que veia a Catalunya "fatigada" del tripartitt, integrat per PSC, ERC i ICV-EUiA.

En el seu escrit, Maragall sosté que està disposat a fer "tot el que em correspongui" perquè José Montilla sigui de nou president, encara que aquesta vegada "amb major representació i plena capacitat per a liderar Catalunya", i adverteix que els socialistes no han de presentar-se com "el complement útil d'una sociovergència vergonyant".

Sobre les seves afirmacions del dimecres passat, en les quals va assegurar, en referència al tripartit, que creia que els catalans no donarien suport "nous experiments ni artefactes inestables", el conseller es mostra tallant: "ni he de rectificar gens ni és la meva intenció fer ús del tradicional argument del 'fora de context'". "Vaig dir el que vaig dir i tornaria a dir-ho amb les mateixes paraules, encara sent conscient de la distància que hi ha entre el que vaig dir i el judici d'intencions que ha donat lloc", insisteix el conseller en el seu article.

Ernest Maragall, que és germà de l'expresident Pasqual Maragall -que en l'anterior legislatura va liderar el primer govern tripartit a Catalunya-, considera que és "difícilment discutible" observar que "el tripartit, versió 1.2, ja no té vigència política més enllà del seu mandat actual". No obstant això, precisa que el govern de José Montilla "continua tenint plena vigència institucional i capacitat per a exercir la seva responsabilitat", ja que "ha de completar, i així ho farà, el més alt grau de compliment del pla de govern que es va iniciar en el 2006 i fins al final del seu mandat".

En qualsevol cas, admet que el govern tripartit "ja fa temps que va renunciar a encarnar un projecte integral de país amb pretensió de ser entès i acceptat com a tal". De cara a les pròximes eleccions catalanes, previstes per a tardor, assegura que el PSC ha de presentar-se "no com l'altra possibilitat o el complement útil d'una sociovergència vergonyant" sinó com "la millor i més potent oferta" per a conduir "amb èxit" la batalla contra la crisi econòmica, a favor de l'autogovern i per a la renovació del model democràtic.

"El PSC és el partit millor situat per a articular, sense dependència d'interessos gremials o corporatius, els acords i les polítiques que ens fan falta en l'àmbit econòmic i social", subratlla. Al seu judici, els socialistes catalans han de ser "coherents amb la seva posició, amb els seus orígens i amb la responsabilitat a la qual estan cridats: la de governar Catalunya amb un projecte propi donat suport per la més àmplia majoria dels catalans".

En aquest sentit, celebra que les seves declaracions del dimecres han tingut el "efecte positiu" de posar al PSC en el "primer pla", ja que ara "el PSC comença a ser una mica més que la força responsable i central que aguanta estoicament un govern de coalició complex per definició". "La notícia, per fi, és el propi PSC. Ara el país està expectant i pendent del que el PSC faci, digui, proposi, decideixi. Magnífic", assenyala Maragall.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 genesis, Barcelona, 15/02/2010 - 17:18

A mi el sector catalanista del PSC me sobra

#15 Marta, Cardedeu, 15/02/2010 - 14:09

El tripartit ha estat víctima de la crisi econòmica. En moments de tempesta, tots els governs queden ressentits, en canvi, quan hi ha bonança i tot rutlla bé, la majoria està satisfeta amb els seus governants.

#14 ccc, bcn, 15/02/2010 - 10:54

sempre he tingut la sensació veient la política que fan que el 'sector catalanista del PSC' hauria de pasar-se a CiU, es trobarien molt més còmodes fent mítings a Sant Cugat

#13 Irma la dulce, Bcn, 15/02/2010 - 10:52

Osea despues de colocar a todos los sobrinos y destrozar el pais, ahora se quieren envolver con la senyera para no perder la poltrona. Claro como se remueve la tumba de Ramon Berenguer, no sea que nos echen a patadas

#12 Kropotkin, Vic, 15/02/2010 - 09:34

Lo que tiene que hacer el PSC es presentarse a las elecciones separados del PSOE para demostrar su verdadero potencial. Jua, jua, jua,.... ¡Que inútiles!