Jordi Cuixart apel·la a no perdre "mai l’esperança” i Jordi Sánchez a la “mobilització permanent”

El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez; i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han fet una crida a la calma pe mantenir l’“esperança" en la consecució de la independència de Catalunya, malgrat l’ingrés a presó dels dos líder sobiranistes. Així ho han assegurat en un vídeo que Sánchez i Cuixart han deixat enregistrat abans de declarar aquest dilluns a l’Audiència Nacional i que ambdues entitats han publicat a les xarxes socials després conèixer-se la decisió de la magistrada.

“Avui en tenim una mostra més que la repressió de l’Estat no té límits en intentar aturar aquesta onada democràtica que estem vivint a Catalunya. Us vull dir que és més important que mai que estiguem serens i conscients de la transcendència del moment històric que estem vivint”, afirma Cuixart. El president d’Òmnium ha assenyalat que “encara que els líders o els representants d’alguna de les entitats del sobiranisme estiguem privats de llibertat seguiu treballant de manera organitzada”.

Cuixart ha reblat que “no perdem mai l’esperança. Per als qui no són i per als qui vindran. No en tingueu cap dubte, el poble de Catalunya s’ha forjat el seu futur i s’ha asfaltat les seves places i carrers. En aquesta hora greu, més serenor que mai, més coratge que mai”, conclou el missatge del president d’Òmnium Cultural.

De la seva banda, el president de l'ANC, Jordi Sánchez, tot i lamentar la decisió de la jutgessa també ha fet una crida a la calma. “Lamentablement la decisió de la jutgessa ha sigut privar-nos de llibertat, és un acte que no respon a cap principi de justícia, és un acte que el que fa és intentar atemorir-nos, castigar-nos, per haver defensat la llibertat i per haver sortit pacíficament al carrer”, ha assegurat Sánchez en el vídeo.

El president de l'ANC ha fet una crida també a la “mobilització permanent”. “Us vull demanar de manera molt sincera que qualsevol resposta que fem en els propers dies en aquesta mobilització permanent que ens ha de portar a la proclamació de la república, la fem sempre amb aquesta actitud que ens ha fet tan forts, d'unitat, de civisme i de confiança en nosaltres mateixos”, ha demanat.

Sánchez ha reconegut la indignació que pot produir una decisió com aquesta però ha assegurat que es manté fort en la defensa de la llibertat: “sé que és una decisió que pot indignar a molta gent, a mi també m'indigna, però la llibertat o és sencera o no és”.

Jordi Sánchez

13 Comentaris

Publicitat
#8 Justí, Barcelona, 17/10/2017 - 11:45

Ja ho tenien tot preparat el parell de delinquents! Que bé que s'ho estant passant despres de veure que ja son "els martirs" i que passaran a la historia "de la vergonya". Aquests es mereixerien coneixer els que realment van ser martirs els anys 36, que en nom de la republica catalana es matava al que anava a missa i al que tenia quatre duros.

#7 Josep, Barcelona, 17/10/2017 - 08:04

la ola democrática del auténtico pueblo catalán va a ser la que os va a barrer a los fascistas catalanistas que os creéis que habéis engañado a alguien con vuestra falsa sonrisa de estafafor
la podredumbre y la pobreza de espíritu con la que habéis ensuciado Cataluña debe ser barrida para que ésta se regenere

#6 elpabloski, vlc, 17/10/2017 - 07:06

Cómo?
Que DIU Pepe Cuixart :que en el año 63 al 67 (casi dice que era en la era de Tito) la sede de Omnium fue clausurada por una denuncia de Frangoes to Hollywood??

Per favo que agobio, cuando ni había nacido entonces el interfecto,,,


En fin misterio, a la canción de Renato Carosone

#5 Cat Show 3%, Bcn, 16/10/2017 - 23:46

Jajaj... llamamiento a la calma.... tensa, indignada, cabreada,..... vamos que no se note la violencia reprimida.... del llamamiento.

#4 Digueu-li al Turull i Tv3 !, Botifarrendum, 16/10/2017 - 22:53

Que terror, ni que nens ni que avies??! Turull, jo soc una avía, i no m'ha passat res, no estic ferida ni res. Estas malament, utilitzant la tele publica dient mentides. Formes democratiques? Forcadell: es molt bona nit meteorolicament parlant (Galicia i Asturies cremant). Vas tu . Si No ha passat res, es perqué els No indepes ens hem CALLAT!