Publicitat
Política · 28 de Setembre de 2020. 18:54h.

Crida a "l'alliberament nacional dels Països Catalans"

Torra: "Catalanes i catalans, empenyeu"

Crida a "l'alliberament nacional dels Països Catalans"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a "l'alliberament nacional dels Països Catalans" i a la "desobediència civil" durant la declaració institucional que ha dut a terme aquest dissabte a la tarda amb motiu de la seva inhabilitació per part del Tribunal Suprem. Torra s'ha acomiadat fent una crida a convertir les eleccions vinents en "un nou plebiscit que confirmi el mandat de l'1-O".

"Catalans, catalanes: empenyeu. Gràcies per fer-ho, continuem endavant, sempre endavant per Catalunya i per la vida" ha manifestat Torra, que ha cridat també a preparar-se per una "ruptura democràtica pacífica". "Preparem-nos per la ruptura democràtica pacífica i desobedient. La llibertat, compromís cívic i deure republicà al servei dels més vulnerables" ha dit.

Torra, en el missatge institucional, ha anunciat que en uns mesos hi haurà eleccions "que han de ser un nou plebiscit" i ha manifestat que "als independentistes no ens fan por les urnes".

"Als independentistes no ens fan por les urnes, no ens fa res contar-nos una i una altra vegada, volem que la ciutadania s'expressi sempre, però volem una democràcia de qualitat. D'aquí pocs mesos hi haurà unes eleccions que han de ser un nou plebiscit que confirmi el mandat de l'1-O. És el moment de sumar forces independentistes, les forces de la llibertat" ha apuntat.

"La decisió es planteja més clara que mai, cal escollir entre democràcia i llibertat o repressió i imposició. La República catalana del compromís cívic o la Monarquia espanyola de les banderes i l'Exèrcit" ha assegurat.

"Cap independentista no ha volgut aprofitar aquesta pandèmia per fer crides a la independència, com sí que han fet altres, però és evident que amb els recursos d'un estat hauríem combatut millor la pandèmia i els seus efectes" ha dit.

"Avui són els tribunals amb la signatura del Rei els qui tornen a interrompre el funcionament de les institucions catalanes en plena pandèmia, els pot més la venjança que la salut. La repressió no té límits, però l'autonomia si, i aquesta és la lliçó" ha manifestat.

"Ni abandono, ni em resigno, ni accepto aquesta sentència que vol enderrocar el Govern de Catalunya. Fer-ho seria acceptar la repressió. Portaré la nostra causa a Europa i guanyarem" ha assenyalat.

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#59 Quimet lo tronat, Arbucies, 29/09/2020 - 22:25

Cuanta violencia gaste aquet parrac. I a mes un inutil covard.

#58 Purria Separata, Mollerussa, 29/09/2020 - 19:27

Y el Vicario, dirigiéndose al popla, les dijo:
"Mi paz os dejo, mi paz os doy,
que os den por c..lo, que yo me voy".

(con la paguita vitalicia, es clar!)

#57 David, FOLGUEROLES, 29/09/2020 - 15:05

Venga catalanes empujad, a ver si convenzo de una vez a mi pareja para que nos marchemos de aquí.

#56 Agustino, Barcelona, 29/09/2020 - 11:44

Es como si estuviera viendo la película "la vida de Bryan".

#55 Catedrático PODEMOS y/o PSOE, Madrid, 29/09/2020 - 11:01

España es un concepto discutido y discutible, tal como dijo el Gran Zapatero

En la península ibérica hay muchos países:

- PORTUGAL
- PAÏSOS CATALANS
- EUSKAL HERRIA
- GALIZIA
- REINO ASTUR-LEONÉS
- REINO DE KANARIAS
- AL ANDALUS
- CASTILLA
etc

al final, lo que se llama "España" se queda en "Castilla", que representa sólo el

#55.1 Protágoras, bcn.España, 29/09/2020 - 11:20

Andas un poco despistado.

Acabo de mirar en la Wikipedia y los únicos países que aparecen en la península Ibérica desde hace 500 años son España y Portugal. Además dice que España es la 19 democracia del mundo por delante de Francia, Italia o Bélgica que es la 31.

#55.2 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fu, 29/09/2020 - 12:10

Si retrocedemos 1000 años, pero estamos en el siglo XXI, aunque muchos sigan viviendo en su particular edad media a la que nos quieren arrastrar a los demás

Por otro lado, los Países Catalanes son una invención del XIX que nunca existió, pero si el Reino de Valencia o la Corona de Aragón

#55.3 Sergi, Bcn, 29/09/2020 - 14:07

Sr. Catedrático (jajaj) se olvida de Narnia.