Publicitat
Política · 28 de Setembre de 2012. 11:20h.

Crida de Vidal-Quadras a la Guàrdia Civil

Proposa "l'ús legítim de la coacció" i que "la Delegació del Govern espanyol prengui el poder a Catalunya"

Crida de Vidal-Quadras a la Guàrdia Civil

Vidal-Quadras

L'eurodiputat del PP, Aleix Vidal-Quadras, ha manifestat a Intereconomía que "el Tribunal Constitucional s'oposarà a qualsevol acte que es faci contra la Constitució. Només hi ha un problema: la Generalitat de Catalunya, governada pels nacionalistes, les sentències judicials les ignora".

"La vicepresidenta del Govern, a part del Tribunal Constitucional, que vagi preparant a un general de brigada de la Guàrdia Civil, perquè si no... Les coses s'han de parlar clarament. El referèndum convocat és il·legal. Una institució del Govern espanyol, el Parlament de Catalunya, ha pres una decisió contra l'ordenament vigent", ha indicat.

"A part de recórrer als tribunals, cal fer una altra cosa: L'article 155 de la Constitució preveu un mecanisme per intervenir una autonomia, en cas que aquesta autonomia incompleixi les lleis. Com això ja s'ha donat", ha afegit.

"Jo crec que a part d'impugnar aquesta decisió davant els tribunals, el Govern ha de posar-se en contacte amb Mas i dir-li 'això que has fet estàs en contra de la llei, rectifica o en cas contrari hauré d'intervenir. Si es nega, el Senat es reuneix, vota, el parlament es dissol, el Govern de la Generalitat se'n va a casa i la Delegació del Govern pren el poder a Catalunya", ha proposat.

"El general de brigada, que jo esmentava abans, pren el poder dels Mossos. I ja està. I si treuen la gent al carrer, que la treguin, però no podran estar més d'un mes manifestant-se, de manifestar-se no es menja. El Govern, si persisteixen en aquesta actitud de rebel·lia, ha d'intervenir a l'autonomia rebel. No hi ha volta de full", considera.

"L'experiència ens ha demostrat que no compleixen cap sentència, això que han aprovat ara ho fan contra la Constitució. Qualsevol sentència del TC no servirà per a res. El Govern d'Espanya, com se li va plantejar al Govern de la República de l'any 34, ha de fer complir les lleis. S'ha de fer l'ús legítim, proporcional i prudent, de la coacció", conclou.

Publicitat
Publicitat

145 Comentaris

Publicitat
#110 pupa, bcn, 01/10/2012 - 14:59

Amb aquesta veueta que té, molt no deu poder cridar.

#108 tornemhi, El Masnou, 30/09/2012 - 08:30

Us imagineu la conya que hi hauría a Europa veien una foto de tricornis entrant per la diagonal ? Un Tejero cridant: Tots a terra !

#107 Pep, BCN, 29/09/2012 - 20:55

Us ofèn perquè sabeu que es veritat el que diu. Només cal un Guardia civil per controlar els mossos. Jo hasta diria que desarmat. Només un Guardia civil amb un bolígraf.

#107.1 Francesc, Barcelona, 30/09/2012 - 00:30

L'endemà Espanya fora de la Unió Europea.

#107.2 Cul de Bois, Cort dels miracles, 30/09/2012 - 01:12

Amb un bolígraf? Sabria per a que serveix?

#106 Cul de Bois, Cort dels miracles, 29/09/2012 - 19:43

Us haveu fixat que s'assembla un munt a Bela Lugosi?

#104 mireia, barna, 29/09/2012 - 16:54

ENVIEM CARTES AL PRESIDENT DEL PARLAMENT EUROPEU DE BRUSSEL.LES PER DEMANAR LA REPROVACIÓ DEL VICE-PRESIDENT EUROPEU ALEJO VIDAL QUADRAS