Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2011. 20:35h.

Crida d'ERC als sobiranistes

Eduard López: "Esquerra continua estant oberta als ciutadans que fa un any es van manifestar"

Crida d'ERC als sobiranistes

Eduard López, a la dreta, durant una reunió de la direcció d'ERC

El vicesecretari general de Coordinació interna i acció electoral d'Esquerra, Eduard López, ha reiterat l’oferiment d’Esquerra a la ciutadania i a les formacions polítiques per articular una alternativa democràtica que pugui convertir en realitat el dret a decidir que el poble de Catalunya va reclamar fa un any a la manifestació del 10 de juliol.

López, que encapçalava la delegació d’Esquerra en la marxa sobiranista que commemorava el 10-J, ha manifestat que ‘un any després les reivindicacions continuen vigents’. ‘Esquerra continua estant oberta als ciutadans que fa un any es van manifestar, a les entitats del món social que van col·laborar en el 10-J, i al conjunt de forces polítiques, per treballar conjuntament per vertebrar una alternativa democràtica que permeti que el dret a decidir del poble català es faci realitat i que Catalunya avanci cap a la consecució d’un estat propi integrat en la Unió Europea’.

El vicesecretari general del partit independentista i republicà assegura que ‘després d’un any del 10-J, la situació política ha empitjorat’ . Ho argumenta: ‘Més enllà de la seva retòrica, CiU no té el dret a decidit entre les seves prioritats, i amb els seus pactes amb el PP en ajuntaments, consells comarcals, diputacions i pel pressupost de la Generalitat, ha concedit a la dreta espanyolista una centralitat política que no havia tingut mai a Catalunya’.

Recordant la manifestació de l’any passat, Eduard López creu que ‘les forces majoritàries catalanes no van estar a l’alçada de les circumstàncies’. Ni el PSC, que encara demostra que no pot plantar cara al PSOE ni tenir veu pròpia a Madrid, ni CiU, que es va mantenir ‘ambigua en la necessitat d’avançar cap a un conflicte democràtic i institucional amb l’Estat espanyol en relació amb l’encaix de Catalunya’.

A la manifestació que avui ha recorregut carrers de Barcelona han assistit per part d’Esquerra, entre molts més militants, el citat Eduard López, Oriol Junqueras (eurodiputat), Joan Tardà (diputat al Congrés), Pere Muñoz (senador), Pere Aragonès (diputat al Parlament), Marc Sanglas (diputat i secretari de Política Municipal), David Minoves (secretari de Cooperació i Immigració), Oriol Amorós (president regional de Barcelona), Jordi Portabella (portaveu a l’Ajuntament de Barcelona i president del Consell Nacional) i Violant Mascaró (secretària nacional de Partit en Xarxa).

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Cartanya, bcn, 12/07/2011 - 17:08

Per que ens obriu la porta, per pren drens el pel altre cop!!!!
Tots fora,i llavors en parlem.

#7 carracuca, barcelona ESPAÑA, 10/07/2011 - 20:06

Fernando Alonso ha ganado, también L. León Sánchez en el Tour pero, sobretodo, mañana es el PRIMER ANIVERSARIO de aquel maravilloso 11/julio/2010 en el que ESPAÑA se proclamó CAMPEONA DEL MUNDO DE FÚTBOL y todos lo celebramos en las calles de Cataluña. Glória a los héroes del DEPORTE ESPAÑOL.

#7.1 cartanya, bcn, 12/07/2011 - 17:03

#7.1EP!!

tots no , no fotis.

#6 anonim, Vic, 10/07/2011 - 12:56

Demostreu-nos, ( fets i no paraules) que poseu per endavant la independencia, i la Nacio Catalana, demostreu-nos que us deixareu de fantasmades, i anireu de cara a barraca.
i us juro que us torno a votar

#5 Pepet, barcelona, 10/07/2011 - 00:04

López i les restes del naufragi.

#4 Pimpollo, Vic, 09/07/2011 - 22:57

López, no te canses. Ven a E-Noticies; todos los catalanistas están aquí. Puedes empaquetarlos y llevártelos. Te sugiero que montes un circo con ellos contigo de payaso