Publicitat
Política · 28 d'Abril de 2017. 18:43h.

Criden a la resistència des de Lleida

Proposen crear “comitès de defensa pel referèndum"

Criden a la resistència des de Lleida

Part del cartell de Resisteix Lleida

El grup independentista Resisteix Lleida està buscant persones que vulguin preparar “comitès de defensa pel referèndum”. Ho fan a través d’uns cartells que s’estan enganxant al carrer i que també es troben al seu facebook. “Defensem als carrers el dret a l’autodeterminació”, es rebla en un cartell il·lustrat amb una fotografia de la manifestació independentista de l’11 de setembre del 2012.

Resisteix Lleida ha publicat altres missatges a les xarxes socials en la mateixa línia. “Organitzem l'autodefensa per fer front als constants atacs i crims del capitalisme” s’assegura en una entrada a facebook del 24 de febrer d’aquest any. L’1 de març asseguraven que “només amb organització podrem vèncer i no ser febles”. “Si et quedes de braços creuats enforteixes a l'enemic i el perpetues, organitza't i passa a l'acció ben organitzats i utilitzant tots els mitjans de lluita”, s’afegia.

D’altra banda, Poble Lliure – una de les faccions més importants de la CUP- ha proposat crear “Grups de Defensa de la República Catalana” en el seu llibre-manual “2007, Referèndum i República”. L’organització afirma que és un instrument “de lluita” que té l’objectiu de poder “plantar cara al creixement previsible de la repressió” un cop hagi guanyat el Sí en el referèndum.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va augurar "hòsties que pariran terror” en el conflicte entre Catalunya i Espanya, durant una entrevista a Público. La dirigent de la CUP també va demanar “que la gent es prepari” davant aquest fet.

Imatge del cartell

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#19 Xexo, Premia, 29/04/2017 - 13:09

Que montaran una checa o que porque el que no piense como ellos lo tiene mal

#18 PQG , Metrópolis , 29/04/2017 - 11:30

Los de las cup están asustados. Están viendo que a lo máximo que llegarán jamás en el parlament es a los 10 diputados y que en lugar de referéndum simplemente probablemente haya elecciones y quieren forzar una situación que cada vez menos gente quiere, el independentismo está a la baja y no todos los indepes apoyan un referéndum unilateral

#17 Sevillano, Cornella, 29/04/2017 - 09:53

Y luego a la que reciben el primer tortazo van a llorar a los organismos internacionales.

#16 CAP A ON ANEM ?, Barcelona, 29/04/2017 - 09:29

Direccio DINAMARCA DEL SUD ?
o
Direccio IUGOESLAVIA ?

Comença a estar bastan CLAR

#15 Casper, Bcn, 29/04/2017 - 08:34

Demencial. Desde Lerida nos quieren vender una Albania catalana.