Publicitat

Puigcercós posa el seu càrrec a disposició del partit i Benach renuncia a l'escó

Crisi a Esquerra

Puigcercós i Benach, durant l'acte central de campanya d'Esquerra al Palau

Els mals resultats d'Esquerra a les elecions al Partlament del 28-N, s'han quedat amb 10 dels 21 diputats que tenia, han provocat que el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, posi el seu càrrec a disposició del partit i que el número dos de la formació per Barcelona, Ernest Benach, renunciï a la seva acta de diputat.

El líder d'ERC ha anunciat la decisió de "posar el meu càrrec de president d’Esquerra a disposició del Consell Nacional, màxim òrgan del partit entre Congressos, que se celebrarà el proper 18 de desembre". En un apunt al seu bloc, ha apuntat que "em veig amb cor i forces per redreçar la situació creada pels darrers resultats electorals, però si els companys del Consell Nacional em retiren la confiança, faré un pas enrere i continuaré treballant pel projecte d’Esquerra des de la més estricta militància de base".

Puigcercós considera que "Esquerra ha rebut un duríssim càstig electoral. El reconec i l’assumeixo" i ha afegit que "hi ha tres factors indiscutibles que ens han portat a aquests resultats: la greu divisió interna manifestada en el darrer Congrés Nacional, que ha estat una irresponsabilitat per part de tots; la decisió de fer president José Montilla, que ha causat un fort rebuig en una part important del nostre electorat; i la priorització de la tasca governamental que ha eclipsat l’èpica nacional que precisament ens va portar al Govern".

Per la seva part, el president del Parlament, Ernest Benach, ha anunciat que "no prendré possessió de l’escó al Parlament de Catalunya. És una decisió molt personal i meditada. I, evidentment, va lligada al missatge que ha enviat la ciutadania amb els resultats electorals obtinguts per Esquerra Republicana de Catalunya aquest passat diumenge".

Al seu bloc, ha assenyalat que "penso que ara convé que jo hi treballi des d’una altra banda i afavoreixi l’entrada al Parlament d’un nou diputat, vint anys més jove que jo. És el torn de deixar pas a una nova generació".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 roca, reus, 01/12/2010 - 10:06

per dignitat, dignitat? oblidaba que en politica no existeix, Puigcercos fot el cam.

#36 Pep, vic, 01/12/2010 - 09:44

Si en lloc d'entrar al govern en Montilla es estat president en minoria i ERC a l'oposició, aurien aconseguit endur-se una bona part dels votants cap a ERc i no cap CIU, i a més Laporta i Carrtero aureien sumat. Es a dir avui tindrien 25 escons. Que pleguin i a comenár de nou.

#35 Arnau Estanyol, Sant Boi, 01/12/2010 - 08:44

Per fer surar altre cop Esquerra han de marxar tots aquests que l'han enfonsat. Cal gent nova que no presti mes atenció a la cadira que als objectius del partit. Ara s'esta portant a terme una maniobra de la direcció per netejar la seva pobre imatge de cara a continuar al capdavant del partit.

#34 Pasqual, BCN, 01/12/2010 - 00:52

Que plegui d'una maleïda vegada, no podem perdre un minut més amb personalismes d'un lider de fireta, el país mentrestant espera.

#33 Paradox, Lleida, 30/11/2010 - 22:15

El consell nacional es un olla de grills, per dir-ho amb finor, sino que li preguntin als candidats de Lleida, "oficials" i despres i foten a l'Ausas habent-ho perdut tot, incluida la dignitat. Aquest paio es un impresentable i ha de plegar ja!!, que demostri un minim de coherencia, cosa que no te.