Publicitat

Felip VI admet que "m'hauria agradat estar a Barcelona"

Crisi institucional

El Rei Felip VI ha trucat per telèfon al president de Tribunal Suprem i del Consell General de Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, per a traslladar-li que li "hagués agradat" estar en l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges que s'ha celebrat aquest divendres a Barcelona. Lesmes ha informat sobre la trucada del Monarca als integrants de l'última promoció de la carrera judicial durant una trobada que han mantingut en finalitzar l'acte.

El president del CGPJ i del Suprem ha fet una declaració institucional a l'inici de l'acte en la qual ha expressat l'"enorme tristesa" dels jutges per l'absència de Rei a l'acte. "Sentim una tristesa enorme per la seva absència", ha afirmat Lesmes.

Pel president de l'òrgan de govern del poder judicial, el Monarca és "expressió del suport de la Corona al poder judicial, en la seva defensa de la Constitució i la llei en benefici" de tota la ciutadania espanyola. És el primer cop en més de 20 anys que el cap de l'Estat no presideix aquest acte.

"Reiterant el nostre pesar pels fets, i siguin quines siguin les circumstàncies que l'han motivat, expressem el nostre ferm desig que Sa Majestat el Rei pugui seguir encoratjant amb la seva presència a Barcelona als nous jutges en l'acte d'inici de la seva apassionant i difícil tasca de protegir els drets dels espanyols i defensar l'ordre jurídic", ha reblat Lesmes en la seva intervenció.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#23 Ramon Mazana, Almacelles, 27/09/2020 - 11:30

Visca el Rei!!!
Visca Espanya!!!

#22 "PERDIDOS EN EL ESPACIO", Barcelona, 27/09/2020 - 09:27

Prefereix quedar retratat i en RIDICUL devant de tot l'estat
per haver de donar uns caramels als indepes

I no s'adona que els indepes MAI EN TINDRAN PROU, MAI
i no s'adona que li estan fen el llit

Costa creure que al seu partit ningu no li digui "FRENA QUE NOS LA PAGAMOS¡¡¡"

#21 Rafael, Barcelona , 27/09/2020 - 06:18

Esto acabara en otra guerra civil...

#20 EL AVI DE CARDEDEU, VISCA EL REI .. VIVA EL REY , 26/09/2020 - 20:15

LO PITJOR de tot aixo no es que PEDRO SANCHES .El President del Govern Espanyol IMPIDA QUEL REY FELIP VI .No pueda hir a BARCELONA CON LOS JUECES . Lo peor para mi , ES QUÈ NO A DICHO Claramente por que no deja hir AL REY HACER LO QUE A HECHO TODOS ESTOS AÑOS . No es por falta de SEGURIDAD Esto no cuela mas seguro que el nadie

#19 Hector, Barna, 26/09/2020 - 17:48

Igual que en el 36 independentistas + comunistas+ socialistas acabará igual?