Publicitat
Política · 30 d'Octubre de 2019. 20:17h.

Crits de "Buch dimissió" en l'Assemblea de Càrrecs Electes

Alguns electes reclamen que es "depurin responsabilitats" i la dissolució de la Brimo

Crits de "Buch dimissió" en l'Assemblea de Càrrecs Electes

Entre els prop de 2.000 participants en la primera reunió de l'anomenada assemblea de càrrecs electes s'ha escoltat aquest dimecres una sonora crítica al conseller de l'Interior, Miquel Buch, a qui li han demanat la seva dimissió. En un primer moment s'han escoltat crits tímids de "Buch dimissió", que més tard ha passat a ser un clam més sonor, compartit per una part important de l'auditori.

Durant la reunió, alguns dels electes que han pres la paraula -cap de primera línia- han criticat l'actuació policial, han demanat dissoldre la Brimo i han reclamat que es "depurin responsabilitats".

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha manifestat que "avui som més forts" i ha defensat que l'Assemblea de càrrecs electes podrà esquivar "l'obediència servil que vol l'Estat" durant el parlament que ha fet en l'esdeveniment. L'assemblea s'ha celebrat aquest dimecres al vespre al Palau de Congressos de Barcelona i ha comptat amb càrrecs electes de JxCat, ERC, CUP i independents.

"Que ho escolti tothom, que s'entengui a la Moncloa i a la Zarzuela, caminarem pel carril central de la sobirania i no deixarem de caminar malgrat condemnes, exili o amenaces. Avui som més forts que mai" ha afirmat Puigdemont, recalcant que "avui reprenem la iniciativa en el camí cap al reconeixement de la República catalana".

Puigdemont ha considerat l'Assemblea de càrrecs electes com "la manifestació de la voluntat de combatre la repressió latent que pretén anul·lar-nos posant límits cada cop més absurds. L'assemblea de càrrecs és una resposta, alliberada de la censura i de servituds que pretén imposar l'Estat a tot el poble de Catalunya" ha apuntat.

"Avui ja estem caminant. Avui, que constatem que l'Estat no dialoga sinó que condemna, sabem que no ens regalaran res. Avui, des d'aquí, ens toca enviar un missatge nítid a tots els catalans que s'han mobilitzat per dir-los que hem escoltat el seu clam i que no seguirem l'agenda que ens marqui l'Estat repressor. Prendrem les nostres decisions sense que ens arribin les amenaces repressores" ha dit.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Qui són i que s'han cregut?, bbcn, 31/10/2019 - 14:02

Aquesta genteta substitueix el Parlament de Catalunya? Per què insulten? Qui c ...ll ns s'han cregut que són, aquests quatre arreplegats mig turulatus, que no saben més que cridar i menysprear a qui no pensen com ells? Que es prohibeixi aquesta Assemblea de PELA EN DEU, ja n'estem fins el punyetero VORAVIU !!

#24 Pep, SEVILLA, 31/10/2019 - 12:18

Viva la democracia estrellada, si no cumplo la ley y me dan leña, pido que quiten a los policías que han hecho cumplir la ley, que para eso los míos son los que gobiernan, esto solo pasa en Cuba, Venezuela, etc

#23 botifler1914, Waterpus, 31/10/2019 - 12:16

Tras la quedada y ver al ausente, intentaron cortar la circulación de la Diagonal y los conductores, con más o menos violencia, se lo impidieron, muy bien no empiezan.

#22 José Quinta, LH, Barcelona, España, 31/10/2019 - 11:00

Es curioso que estos sediciosos y algunos constitucionalistas como yo coincidamos parcialmente: ellos piden la disolución de la "brimo", yo pido la disolución de todo el cuerpo Mossos para integrarlo en la Policía Nacional.

#21 Josep, Manresa, 31/10/2019 - 10:23

Encara que sigui una comèdia...costa pensar que un "parlament" encara que sigui de conya ,vulgui tancar la seva propia policia...(encara que sempre els hi quedarà la Guardia Civil en cas de problemes....)