Publicitat
Política · 24 de Març de 2012. 19:56h.

Crits d'"independència" al congrés de CDC

Convergència vira cap a "l'estat propi" perquè creu que Espanya ja no és un "projecte compartible"

Crits d'"independència" al congrés de CDC

Jordi Puigneró, regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat, i Xavier Martorell, exdirector general de seguretat ciutadana de l'anterior legislatura de CiU

Convergència ha aprovat, en la ponència política, la necessitat d'anar cap a "l'estat propi" en un vir sobiranista de la formació, tot i que no hi estableix dates. El text aprovat afirma que CDC "ha de promoure el debat en el si de la societat per tal de construir l'estat propi que ens garanteixi la pervivència com a nació i la viabilitat com a societat, avui amenaçades".

Els crits d'independència s'han sentit per primera vegada al congrés després de la intervenció de Josep Rull, candidat a la secretaria d'organització, a càrrec de la JNC. Francesc Homs també ha acabat la seva intervenció amb l'esperança que "molt aviat hi haurà un portaveu del Govern que podrà parlar en nom d'un estat propi".

Els articles més sobiranistes de la ponència també defensen que "volem portar Catalunya a la plena sobirania" i advoca per una "Catalunya lliure, justa i independent" en la línia en què ja es va aprovar en anteriors congressos.

Els delegats també han aprovat que l'estat espanyol "com a projecte ha demostrat, en les tres dècades constitucionals, que les carències congènites i les sobrevingudes afecten la seva viabilitat com a projecte compartible".

"Una nació, per poder exercir la seva voluntat com a tal, necessita un estat que actuï i que se'l senti com a propi", afegeix.

Membres de la direcció de CDC durant el congrés

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 jajajajjaaaaa, Barcelona, 25/03/2012 - 20:05

es cap de setmana, dilluns amb el PP...i si dilluns continua...en quant Trias, Esrtteve i mas perdin una votacio ....tornaran a la genuflexió burguesa.....com sempre

#11 PePé, Barcelona, 25/03/2012 - 19:32

Ya se sabe, cuando dejas a los críos que jueguen en el patio del colegio, se desmadran un poco. Ahora les damos dos capones y van suaves como una seda una buena temporada. Y si se pasan mucho, les enviamos al tío Brunete para poner orden y concierto. Tot controlat.

#10 Potaroig, Tàrrega, 25/03/2012 - 17:39

Ara ja només falta l'Alicia que clami INDEPENDÊNCIA.
Quin fàstic, veu manar 23 anys i MAI veu utilitzar aquesta paraula, aneu a cagar CiU !

Sou més espanyols que el Fraga.

Jordi Potaroig

#10.1 angel, cardedeu, 25/03/2012 - 20:55

Jordi, ERC tambè van dir independència, pero quan van pactar amb PSC-PSOE durant 8 anys no va dir cap dia la paraula INDEPENDÈNCIA. O sigui que ho diguin quan vulguin.

#9 Cigronet, SFG, 25/03/2012 - 13:44

Molta fressa per tan poca endreça. Aquests que clamen per la independència, el primer que han de fer, és sortir del cau on s'entaforen. Tenen més galta que les moendes de duro on hi havia l'efigie d'en francu.

#8 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 25/03/2012 - 11:13

Aquestes paraules estan molt be, sonant a glòria. Ara falta passar de les paraules als fets.