Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2011. 09:10h.

Croada de Solidaritat contra Bozal

López Tena, Bertran i Strubell han dirigit les seves critiques contra la consellera de Justícia

Croada de Solidaritat contra Bozal

Els diputats de Solidaritat, en un aimatge d'arxiu

Tres dels quatre diputats de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell; estan fent la seva croada particular contra la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, que acapara la major part de les crítiques del subgrup parlamentari que lidera Joan Laporta.

L'últim capítol d'aquesta croada es va produir en el ple d'aquesta setmana quan Bertran li va retreure "algunes perles" que ella havia dit quan era advocada de l'Estat a Catalunya sobre les consultes sobiranistes. En aquest sentit, el diputat de SI va dir que les seves afirmacions diuen "poc sobre la seva posició davant el dret a decidir" i va afegir que "aquest to contrari al dret a decidir és el que l'incapacita per poder exercir les funcions de consellera de Justícia".

Bertran, a mes, es va queixar que fos la vicepresidenta JOana Ortega i no Bozal qui li repliqués. El diputat de Si va afirmar que "haurem de donar per bò el refrany que diuen a Espanya que 'quien calla otorga'".

El primer que va posar el dit a la llaga de la consellera va ser López Tena el 27 de desembre, el mateix dia del seu nomenament,. El diputat de SI va acusar-la d'estar contra les consultes sobiranistes. El notari en excedència va afirmar que "com a cap de l'advocacia de l'Estat a Catalunya des del 2006 va ordenar la impugnació a la decisió de l'Ajuntament de cedir una sala municipal per celebrar la consulta sobiranista".

Posteriorment, el passat 9 de febrer, el diputar es va encarar amb ella durant la primera sessió de control al Govern. Tena va exigir que Bozal el tractés d'"excel·lentíssim senyor o excel·lència".  La consellera el va instar a "aprovar les oposicions a l'advocacia de l'Estat".

Per la seva part, Strubell, en un article d'opinió al web del seu partit el passat 9 de gener, es va preguntar, en referència a Bozal, si "hem de considerar tan allunyada la seva concepció de la Justícia de la de Rosa Diez? Jo crec que no. Ambdós tenen la seguretat de l'Estat com a bé bàsic, no pas la sobirania popular o la voluntat de Catalunya. Ambdues tenen Madrid com la seu natural i inexpugnable de tota Justícia i estabilitat".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 pep, manresa, 25/02/2011 - 21:36

Afortunadament aquesta vegada no vaig votar CiU perquè ve a ser el mateix posar Montilla de president que Bozal de consellera, els que al seu dia vem deixar de votar ERC també podem deixar tranquilament de votar CiU, o no?

#10 pep, manresa, 25/02/2011 - 21:32

Si algú aspira a convèncer els altres algun dia que les seves idees són les bones no és pas premiant a qui defensa les contràries com ho aconseguirà, sinó demostrant fermesa en les pròpies conviccions, de vegades penso que ens agrada ser cornuts i pagar el beure, això està fent CiU

#9 pep, manresa, 25/02/2011 - 21:26

Després de tant criticar ERC (amb raó) ara CiU està cometent les mateixes errades, aquells van donar el poder al PSOE com si el mateix Alfonso Guerra s'hagués de tornar independentista, ara aquests endollen morrions i mascarells i el cert és que encara no sabem ben bé perquè

#8 Ramon, Barcelona, 25/02/2011 - 21:25

Així veig difícil que s'animi gaire gent a fer el pas d'apropar-se al sobiranisme. La croada contra Carme Chacón, que evoluciona en sentit contrari: cada dia menys nacionalista catalana.

#7 ferran, Barcelona, 25/02/2011 - 17:40

Molt be per l´Uriel al parlament. Seguiu aixi, que els votants convergents es donin compte de a qui han votat.