Política · 14 de Gener de 2013. 12:58h.

C's demana a l'Estat que "suspengui el debat sobiranista"

"Està fora de l’àmbit competencial de les comunitats autònomes i de l’Estatut i la Constitució”

C's demana a l'Estat que "suspengui el debat sobiranista"

Rivera, en roda de premsa

El president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, ha afirmat en roda de premsa que “C’s presentarà una instància al govern d’Espanya perquè demani la suspensió del debat de sobirania plantejat per CiU i ERC al Parlament davant el Tribunal Constitucional en cas que la Mesa del Parlament no l’admeti a tràmit” perquè “aquest debat està fora de l’àmbit competencial de les comunitats autònomes i de l’Estatut i la Constitució”.

Una demanda que Rivera ha afirmat que defensarà demà, a la Junta de Portaveus del Parlament, tot i que té “poques esperances” que se suspengui el debat, i ha recordat que “C’s està exclòs de la Mesa”. El president de C’s ha criticat que “el Parlament no es pot convertir en una cambra on es debatin qüestions fora de la llei perquè el que ha de fer és treballar dins de la sobirania i de l’Estat” i ha instat als qui vulguin debatre sobre aquest tema a que ho facin “allà on hi ha les competències: al Congrés dels Diputats, on CiU i ERC tenen representació”.

Rivera ha criticat, en paral·lel a la declaració de sobirania de Mas-Junqueras, que “el govern de Catalunya i ERC estan disposats a que, fins a finals de febrer, no es pugui controlar el govern” ja que “estan fent moltes passes sense cap mena de debat parlamentari”. El líder de C’s ha demanat que “el Parlament pugui controlar el govern i avaluar-lo”, una altra demanda que traslladarà demà a la Junta de Portaveus, segons ha anunciat Rivera. I ha criticat que “a Catalunya hi ha dues agendes: la democràtica i l’agenda del comitè d’operacions Mas-Junqueras, que volen convertir en un teatre la cambra catalana”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#14 BEJOTA, bcn, 15/01/2013 - 13:47

El sistema financiero catalán, en peligro con la independencia
Un informe de la Universidad Camilo José Cela dice que los depósitos de Cataluña sólo financian el 55% de los créditos que se han concedido.

#13 Alexandre Pineda, Barcelona, 15/01/2013 - 12:09

"Ciudadanos", són els metafalangistes d'avui. Jo els dic els Nebrijins recordant el Nebrija del segle XVI: "Donde llega la lengua llega el imperio", que és la seu gran protèrvia (obstinació superba), així que Nebrijin Rivera i els altres..., hauran de caure de les urnes quan vingui la democràcia.

#12 Kim, Blanes, 15/01/2013 - 06:42

Toda institución tiene derecho a decidir sobre lo que es competente.
El Parlamento catalán tiene derecho a decidir sobre todo lo que le autoriza su Estatuto.
El Parlamento catalán no puede decidir sobre la estructura del Estado.
El Parlamento catalán, como todo ciudadano, tiene derecho a opinar.

#11 Lluís, Barcelona, 14/01/2013 - 21:00

Ciutadans o "Partido de la Ciudadanía", és l'exèrcit espanyol i la Policia Nacional amb vestit i corbata, vigilant l'agenda secessionista catalana...És a dir, un zero absolut en democràcia...Normal, si només estan obsessionats amb practicar el quintacolumnisme...

#11.1 yo, ss, 15/01/2013 - 07:56

Cinquenacolumnisme

#10 BEJOTA, bcn, 14/01/2013 - 19:02

El empresariado catalán veta a Mas y denuncia caídas de ventas por el boicot
Todavía lo hacen en privado y sin atreverse a dar el paso del enfrentamiento.

#10.1 Pisquiatra/e, Sant Boi, 14/01/2013 - 19:10

Vols dir que no ets en Copro ? Es que teniu tots dos la mateixa simptomatologia. En fi noi, si no ho ets, fes-t'ho mirar. Pasa per l'hospital quant puguis per veure si podem fer-hi alguna cosa.

#10.2 Partus, ST. CUGAT , 14/01/2013 - 23:43

No podem cedir al xantatge español! Quedar-se a Espanya només per evitar el boicot seria acceptar el xantatge!