Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2013. 18:19h.

C's demana suprimir el càrrec de cap de l'oposició

Després que ERC hagi impedit la compareixença de Mas

C's demana suprimir el càrrec de cap de l'oposició

Els diputats Rivera i Cañas, en una imatge d'arxiu

Ciutadans ha demanat al Departament de la Presidència de la Generalitat la supressió del càrrec de ‘Cap de l’Oposició’, que actualment està en mans d'Oriol Junqueras, d'Esquerra. 

Així ho ha fet el Grup Parlamentari després de presentar la Proposició de Llei de modificació de la Llei 13/2008 del 5 de novembre de la presidència de la Generalitat i del Govern, que estableix l’existència d’aquesta figura.

"Als sistemes parlamentaris plurals les funcions de control al Govern i d’impuls polític alternatiu corresponen a tots els grups parlamentaris" i el Parlament de Catalunya "es caracteritza per la seva pluralitat i per la diversitat de les forces polítiques i grups parlamentaris que l’integren". Aquests són els motius que dóna C’s perquè se suprimeixi aquest càrrec.

El partit considera que "la figura del ‘cap de l’oposició’ només té sentit en el cas de sistemes purament bipartidistes o en el cas de coalicions polítiques molt polaritzades" i "cap dels dos escenaris es donen en el Parlament de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 progres de dretes, Barcelona, 01/03/2013 - 02:48

Ciudadanos és la dreta espanyola tradicional camuflada de progre i moralment superior, per tractar d' arribar a llocs on normalment no podien arribar ja sigui per cultura política o imatge.

#5 derechoaloqué?, bcn, 28/02/2013 - 22:15

Qué el jefe de la oposición sea el socio del partido que gobierna, ya indica la calidad democrática de los independentistas.

#5.1 c's progres de dretes, barcelona, 01/03/2013 - 02:50

Moltíssima més que els que negueu la sobirania popular, i doneu suport a lleis que volen enviar l'exèrcit a Catalunya.

#3 moises, cornella, 28/02/2013 - 21:00

ERC oposición? pero si votan siempre a favor

#2 Manolo, Barcelona, 28/02/2013 - 20:21

No me veo representado por estos chicos de Ciudadans, pero la verdad es que en esto, llevan razón, ya que tener de jefe de oposición a quien mantiene el Gobierno de CIU tanto a nivel de presupuestos como para evitar que el Gran Timonel de la cara en los temas de corrupción de su partido, da risa

#1 Jordi, Martorell, 28/02/2013 - 20:15

Demanen suprimir un càrrec que mai podran ocupar, espavilats!!